Nieuws van de Kunstfietsroute

Column
Afbeelding
(Foto: Mieke Rozing)

CASTRICUM - De kunstfietsroute in Castricum, zoals gebruikelijk in het eerste weekend van juni, belooft opnieuw een mooi evenement te worden voor ons dorp. Terwijl we ons voorbereiden op dit jaarlijkse gebeuren, bieden we in deze rubriek een wekelijks voorproefje van wat u kunt verwachten. Tijdens het weekend, 1 en 2 juni, zijn er 32 stops te ontdekken.  

Tijdens het eerste weekend van juni, kijken de diverse deelnemers van de Kunstfietsroute weer uit om liefhebbers van kunst en creativiteit te verwelkomen. In deze 27e editie hebben we weer een ware ontdekkingsreis langs lokale kunstenaars en hun inspirerende werken samengesteld voor de liefhebbers.

Inez van Deelen opent haar deuren op stop 19, waar ze haar artistieke ontwikkeling tentoonstelt, van de eerste potloodtekeningen uit 1962 tot haar recente meesterwerken uit 2024. Een eclectische verzameling die de diversiteit van haar talent en technieken weerspiegelt.

Op stop 20 presenteert Buurt- en Biljartcentrum Castricum de kleurrijke wereld van Annet Sijm en de nostalgische tulpenreeks van Mieke Rozing. Terwijl Annet haar passie voor kleur en compositie uitdrukt op grote doeken met lucht als thema, roept Mieke Rozing met haar tulpen een vleugje jeugdherinneringen op, een eerbetoon aan haar afkomst als dochter van een tulpenbollenkweker.

Ook exposeert hier de schildergroep Mieke Rozing, die hun nieuwste creaties delen. Van beginners tot gevorderden, een ieder vindt voldoening en energie in het schilderen.

Bij stop 21 wacht Marjolein Haak, onder de naam Studio Scheur, met haar intrigerende collages en papier-maché objecten. Haar zwart-witte creaties benadrukken vorm, textuur en ritme, waardoor een unieke esthetiek ontstaat die de verbeelding prikkelt.

Sanna Kaper op stop 22 heeft een passie voor het hergebruiken van wollen dekens en creëert unieke en handgemaakte ontwerpen, variërend van meditatiekussens tot het her-pakken’ van meubels. Deze objecten zullen herkenning en nostalgie oproepen bij menigeen. 

De Kunstfietsroute belooft opnieuw een inspirerende reis te worden, waar de lokale kunstenaars hun beste beentjes voor zetten. Mis deze kans niet om deze kant van Castricum te ontdekken.

Meer informatie

Meer informatie over deze en de andere stops vindt u op www.kunstfietsroutecastricum.nl