Doe ook mee op Castricum UIT Festival

Cultuur
De organisatoren Anita Mooiweer van Nieuw Geesterhage/Toobeeld en Peter Brouwer van Toonbeeld.
De organisatoren Anita Mooiweer van Nieuw Geesterhage/Toobeeld en Peter Brouwer van Toonbeeld. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM – Het belooft een geweldige happening te worden zaterdag 11 juni.  Een echt ‘Castricum UIT Festival’ waar bands, koren, verenigingen, kunstenaars en meer de gelegenheid krijgen zich te presenteren op een geweldige manier. 

Door: Aart Tóth

In en rond cultureel centrum Geesterhage kunnen lokale culturele verenigingen, instellingen en lokaal talent uit Castricum, Akersloot, De Woude en Limmen hun aanbod gratis presenteren d.m.v. een kraam op de culturele markt en/of een kort optreden in het Festival Podium-programma. Geïnteresseerden worden uitgenodigd zich nog snel bij de organisatie aan te melden als deelnemer.

Nieuw Geesterhage en Toonbeeld hebben de organisatie van dit eerste Castricum UIT Festival met veel enthousiasme op zich genomen en maken er met veel vrijwilligers een bruisende dag van. Via de website www.castricumuitfestival.nl houden ze alle geïnteresseerden vanaf nu op de hoogte van al het nieuws rondom het programma. Dat is ook de plaats waar je je als artiest, kunstenaar of vereniging kunt aanmelden. Geef daar op het deelnemersformulier aan wat je optreden inhoudt en hoe je dat zou willen doen. Ook voor het bezetten van een gratis kraam meld je je op deze wijze aan. Wacht daar niet mee, om teleurstellingen te voorkomen.

“Vele aanmeldingen zijn al binnen zoals ‘Music Star, Club Mariz, Emergo, Connection, Perspectief, Vocal Tour, etc.” aldus Peter Brouwer, directeur Toonbeeld. “Uiteraard zullen ook Toonbeeld-talenten, -bands en ensembles op de podia spelen, en is die dag de kunst- & muziekschool ook helemaal open. Zo kan iedereen zelf ook eens op een instrument spelen, meedoen met een schilder-of beeldhouw-workshop, of een mini-theaterworkshop.”

Anita Mooiweer, de kersverse directeur/bestuurder van de Stichtingen Nieuw Geesterhage en Toonbeeld vult Peter aan “We hopen op veel deelnemers op het gebied van kunst, muziek, dans en theater uit Castricum, Limmen, Akersloot, Bakkum en De Woude. En straks op 11 juni verwachten we ook vele bezoekers uit de hele regio. We maken er een mooi levendig programma van voor jong en oud. Op de drie podia zullen afwisselend ook landelijk bekend staande artiesten optreden! Enkelen zullen een preview geven van het concert of de voorstelling waar ze komend seizoen mee in Theater Koningsduyn zullen staan. Marijke van der Zee, van het Castricumse impressariaat De Zee Producties, heeft al mooie artiesten hiervoor geregeld, waarvan we de namen nog even als verrassing houden.”

Dus verenigingen op het gebied van kunst, toneel, zang of wat dan ook, pak je kans je te presenteren, leden te werven en meld je, vóór 13 april, aan voor een kraam op de UITmarkt van het Castricum UITfestival die je natuurlijk vrolijk uitdost. De voorwaarden voor deelname staan op www.castricumuitfestival.nl. Het gaat een groot feest worden zaterdag 11 juni!