Internationale prijs Emergo

Nieuws
Internationale prijs voor Emergo.
Internationale prijs voor Emergo. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Afgelopen zaterdag heeft het fanfareorkest van muziekvereniging Emergo deelgenomen aan het derde Europese muziekconcours voor blaasorkesten in Luxemburg.

Castricum trots op Emergo

In de prachtige concertzaal van de Philharmonie in de stad Luxemburg behaalde Emergo maar liefst 90 van de maximaal haalbare 100 punten. Dat dit een derde prijs betekende, geeft aan hoe hoog het niveau van de deelnemende orkesten was. Emergo past met een derde plaats inmiddels dus in het rijtje van beste blaasorkesten in Europa. Daar mag niet alleen de vereniging maar ook Castricum trots op zijn.

Gezellig weekend

Naast het muzikale deel van de reis maakten de leden van het fanfareorkest van de gelegenheid gebruik om er met elkaar vooral ook een gezellig weekend van te maken. De saamhorigheid, die de leden van het orkest zo kenmerkt, voerde in alle activiteiten dit weekend de boventoon. 

Bij het kampvuur

Of het nu ging om de voorafgaande repetities, de corvee-taken in de fantastische groep accommodatie, de spelletjes met elkaar, de gezamenlijke wandeltocht langs de rivier de Ourthe of de gezelligheid ’s avonds bij het kampvuur. Een in alle opzichten geslaagde muziekreis voor de leden van het fanfareorkest van Emergo.

Ook interesse in de fantastische hobby die samen muziek maken is? Neem dan contact op met Maaike Pannekeet, tel. 0251-653231 (na 19.00 uur).