Bijzonder concert met zeven organisten

Nieuws

CASTRICUM - In de Pancratiuskerk in Castricum vindt op vrijdag 23 september een bijzonder orgelconcert plaats. Zeven organisten geven samen een orgelconcert.
Het is inmiddels een traditie geworden dat de organisten van de Pancratiuskerk ieder jaar gezamenlijk een concert geven. De organisten zijn Wim Boerstoel, Dirk van Egmond, Theo Bijlenga, Iwan van Amsterdam, Ronald Schollaart, Katalin Somogyi en Wendy Leonards. Verdere medewerking wordt nog verleend door de zangeres Ank van Baar. Er worden werken gespeeld van Krebs, Galluzzi, Widor, Langlais, Gigout, Rota, Alain, Bergamo, Saint-Saëns, Pierné en Bach. Een zeer gevarieerd programma dus.
Een van de stukken die gespeeld zal worden op het concert is een werk van de beroemde Franse componist/organist Jean Langlais. Jean Langlais heeft op het lied "Amazing Grace!” prachtige variaties gemaakt. De tekst van dit zo bekende lied gaat over de redding en genade die iemand uiteindelijk vindt na een leven zonder geloof.
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop van het concert is er een deurcollecte. Het adres van de kerk is Dorpsstraat 113, Castricum. Meer info op www.degoedeherdercastricum.nl