Lijsttrekker Harold Ebels.
Lijsttrekker Harold Ebels. (Foto: aangeleverd)

Programma en kandidatenlijst D66

17 jan, 10:11 Politiek

CASTRICUM - Met een geslaagde proef-indiening bij de gemeente is de kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14,15 en 16 maart definitief. Eerder werd Harold Ebels al als lijsttrekker verkozen. Na hem nemen de bekende gezichten Mariska El Ouni (nr. 2) en Ivor Balke (nr. 3) de hoogste plaatsen op de lijst in. 

Mariska El Ouni is de huidige fractievoorzitter. Zij is de D66-woordvoerder voor onder andere het sociaal domein (Wmo, jeugdzorg, Participatiewet) en voor onderwijs. 

Ivor Balke heeft veel ervaring als raads- en als commissielid. Hij houdt zich bezig met milieu, duurzaamheid, Schiphol en ook met strandzaken. 

De 22-jarige student technische bestuurskunde Jamie Shalders, zorgt op plek vier van de lijst, voor het spreekwoordelijke ‘nieuwe elan’. Hij is ook actief in de Jonge Democraten en popelt om de jongeren in de gemeente een stem te geven. 

Bert Roodhof, bekend van zijn puntige politieke columns, bezet plek vijf. Hij barst van de ambitie om te knokken voor de sociale volkshuisvesting. 

Frits Roskam is een nieuweling in Castricum, maar niet binnen D66. Hij was namens de democraten eerder commissielid in zijn vorige woonplaats Uitgeest. Roskam wil met trots getypeerd worden als een ‘klimaat-drammer’. Hij staat op plek zes. 

Op de zevende plaats staat Divera Borsboom die in Castricum al als raadslid benoemd was in de periode 2014-2018 en betrokkenheid heeft gehouden bij onderwerpen als zorg en welzijn. 

Rutger de Groot is in de afgelopen jaren actief geweest in het bewonersplatform Zanderij-Noord en werd vorig jaar weloverwogen lid van D66. Hij staat op plek acht. 

Marcel Steeman, oud-wethouder en vier jaar geleden nog aanvoerder van de lijst, maar inmiddels lid van Provinciale Staten, bezet plek vijftien als ‘lijstduwer’. 

Harold Ebels is zeer content met zijn team: “Een mooie mix van ervaren raadsleden, jeugdige talent en frisse nieuwkomers”. De lijsttrekker vervolgt: “op 18 januari zullen onze leden het verkiezingsprogramma vaststellen. Wonen, duurzaamheid, zorg en onderwijs zullen de belangrijkste onderwerpen zijn. Met een mooie kandidatenlijst èn een sterk programma is D66 helemaal klaar voor de verkiezingen!”

Afbeelding
25 jaar KunstFietsroute Castricum Terugblik 16 uur geleden
Afbeelding
Opnieuw spoortunnelplannen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Afbeelding
Volop reuring in Alkmaar: Kom naar Shopping Night en Pride Uit 17 mei, 16:20
Afbeelding
Vitesse startte feestweek met een oude traditie Algemeen 17 mei, 14:29
Afbeelding
Voorpret Kunstfietsroute Castricum Video 17 mei, 14:01
Afbeelding
Luchtfietsers vanuit Castricum naar Schiphol Algemeen 17 mei, 13:50
Afbeelding
Coole moves van dansers clubMariz Algemeen 17 mei, 10:07
Afbeelding
Castricumse schoolvoetbalteams door naar regiofinale Algemeen 17 mei, 09:45
Afbeelding
Vitesse heeft kampioenschap in eigen hand na winst op Enkhuizen: 4-0 Sport 16 mei, 15:16
Afbeelding
Aanvragen energietoeslag bij gemeente Algemeen 16 mei, 14:27
Afbeelding
Presentatie coalitieakkoord en nieuw college Verslag 13 mei, 16:44
Afbeelding
Wie wil zich laten interviewen? Oproep 13 mei, 14:14
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Castricum

Op Rodi Castricum volg je het laatste nieuws uit Castricum. Rodi Castricum informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Castricum

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Castricum in je mailbox.