Afbeelding
(Foto: Sandy Klaver)

FC Castricum verspeelt in slotfase dure punten

Sport

CASTRICUM - FC Castricum heeft in strijd om de vierde plek in de competitie dure punten verspeeld. De Castricummers kregen United Davo uit Haarlem op bezoek en stonden bijna de gehele wedstrijd op voorsprong, maar zagen in de een na laatste minuut toch de 2-2 binnen vallen.

Door: Joop Bakker

De Castricummers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong te staan. In de 4de minuut is het Elario Zweet die zich al draaiend tussen twee verdedigers wurmt en het schitterend af maakt met een lepe trap (doelpunt nr 99), 1-0. Het werd een stormloop van kansen voor FC Castricum in het eerste half uur. Eerst kwam Menno Buijnsters op een voorzet van Joep Kornblum alleen voor de keeper te staan. Hij raakte de bal niet goed, die ging naast. Vervolgens ging Elario Zweet alleen op de keeper af, maar schoot over. Uiteindelijk in de 32ste minuut een mooie aanval over links, Justo van de Werf heeft de bal veroverd en speelde Menno Buijnsters in die vervolgens op zijn beurt de bal voor bracht bij Joep Kornblum. Hij haalde verwoestend uit en zette het scorebord op 2-0.

Het venijn zat hem in de staart de eerste helft voor United Davo. De eerste echte kans was in de 43ste minuut. Mohammed Darkaoui had zich vrij gespeeld recht voor het doel van FC Castricum. Zijn goed geplaatste schot belandde in de rechter onder hoek, 2-1. Nog geen minuut later was het Menno Buijnsters die tot twee maal aan toe de paal raakt en de bal weer voor bracht bij het doel, waar Elario Zweet zijn 100ste doelpunt maakte. Dit doelpunt werd echter afgekeurd doordat volgens de grensrechter de bal eerder over de lijn was geweest bij de twee keer paal situatie.

Stormloop aan kansen

Na de rust zag FC Castricum een heel ander United Davo. Blijkbaar had de pep-talk van de trainers in de rust geholpen. Nu was het United Davo dat een stormloop aan kansen kreeg, maar die allen werden gepareerd door de sterk keepende Lars Beukers. FC Castricum kreeg nog een kans in de 55ste minuut toen Joep Kornblum de bal voor het doel bracht. Het schot van Wouter Bruiners werd er prachtig uitgehaald door de sterk keepende Antonio Geerlings. Er was United Davo alles aan gelegen om in ieder geval een punt te pakken, want de ploeg strijdt nog volop om zich te handhaven.

Uiteindelijk viel de 2-2 in de een-na-laatste minuut van de reguliere tijd als nog. Alle zeilen werden bijgezet bij FC Castricum. In de 4de minuut van de blessuretijd is het Carlo Vrijburg die aan de linker kant zijn tegenspeler uitspeelde en in de 16 kwam. Met een knoerthard schot passeerde hij de keeper echter kwam de bal op de paal en de scheidsrechter floot daarna meteen af, 2-2.

Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Marie’s Mannen bij De Oude Keuken Uit 23 jun, 12:00
Afbeelding
Er gloort hoop voor boeren in onze provincie Algemeen 23 jun, 11:53
Afbeelding
Veel te zien en te doen in het atelier van Madeleine Freyée Atelierbezoek 22 jun, 21:14
Afbeelding
Kapotte spullen? Duurzaam advies? Kom naar Repair Café Algemeen 22 jun, 15:17
Afbeelding
Expositie in De Kemphaan: Onder de Huid 2 Uit 22 jun, 14:46
Afbeelding
Handbaldames Meervogels zoeken teamleden Algemeen 22 jun, 13:42
Afbeelding
800 doelpunten bij het Zilveren Hert Toernooi Algemeen 22 jun, 10:00
Afbeelding
Atelierbezoek bij Madam Art Video 21 jun, 11:41
Afbeelding
Fanatiek vanaf het eerste uur: Patrick Kingma Algemeen 21 jun, 10:08
Afbeelding
Topsporter Mo Maso motiveert bij Triatlon Castricum Algemeen 21 jun, 10:07
Afbeelding
Nieuw talent onder triatlon vrijwilligers Algemeen 21 jun, 10:07
Afbeelding
4e Editie Full of Life Triatlon in cijfers Algemeen 21 jun, 09:59