Helmgras slaat dubbelslag op schoolvoetbaltoernooi bij FC Castricum

Sport
Er gaat niets boven winnen.
Er gaat niets boven winnen. (Foto: Rogier Kat)

CASTRICUM - Na het voetbalfeest vorige week woensdag voor groep 5/6, was het deze woensdag de beurt aan de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen van Castricum. In grote getalen waren de kinderen en toeschouwers weer aanwezig op sportpark Noord-End bij FC Castricum. Maar liefst 332 kinderen deden mee aan het toernooi, verdeeld over 32 teams.

Gelukkig zat het weer deze week mee en werd het een stralende middag. Bij de meiden ging Helmgras groep 8b er met de beker vandoor, door in de finale te winnen van Helmgras meisjes groep 7. Het podium werd compleet gemaakt door Paulusburcht groep 7 meisjes. In de mix categorie was het ook Helmgras dat aan het langste eind trok. Helmgras jongens 8b versloeg in de finale Helmgras 7a jongens. Twee onderlinge finales voor Helmgras dus. De derde plaats was voor Cunera groep 7b mix.

Ook dit toernooi was er weer een sportiviteitsprijs. In de mix categorie is deze uitgereikt aan Cunera groep 8a jongens en bij de meiden aan Juliana van Stolbergschool groep 7. De prijs voor het mooiste spandoek was voor Cunera groep 7a meisjes.

FC Castricum kijkt met veel voldoening terug op twee prachtige middagen en kijkt nu al uit naar volgend jaar.

In de meivakantie, op 1 en 2 mei, organiseert FC Castricum de voetbal 2-daagse. Hier kan iedereen aan meedoen, je hoeft geen lid te zijn van FC Castricum. Meer informatie: www.fccastricum.nl/fcc-voetbal-2-daagse.