Uit in de kerstvakantie: Glühbike of Glühwalk door de duinen

Uit
Wandelen door duin en bos van restaurant naar restaurant.
Wandelen door duin en bos van restaurant naar restaurant. (Foto: Reisgelukjes)

CASTRICUM - Op zoek naar een leuk uitstapje voor de Kerstvakantie? Wat denk je van wandelen of fietsen in de natuur en tussendoor opwarmen met een kruidige glühwein of een warme chocolademelk met slagroom? De Castricumse Maaike van het reisblog Reisgelukjes stippelde spciaal voor de lokale horeca twee routes uit langs restaurants door de duinen en het bos van Castricum. De wandeltocht is ruim acht kilometer lang en de fietstocht ongeveer dertien kilometer.


Glühbiken, dat is fietsen van glüwein naar glüwein. (Foto: Reisgelukjes)

Maaike: “In Amsterdam zijn ‘glühwalk-wandelingen’. Het leek mij leuk om te kijken of zoiets hier door de natuur ook kon. Ik heb een aantal restaurants benaderd of zij ook open waren in de kerstvakantie en glühwein verkochten. Ik kreeg veel enthousiaste reacties en heb daarna meteen een mooie route uitgestippeld.”

Wandelaars en fietsers kunnen zelf beslissen wanneer ze de route afleggen, hoe zij dat doen en of ze ergens iets bestellen en wat. De wandeltocht komt langs Het Hof van Kijk-Uit, Johanna’s Hof, De Oude Keuken en Bij de Buurvrouw. De langere fietstocht komt ook nog langs het strand voor Club Zand en het Ruiterhuys. Bij een aantal restaurants zijn er terrassen, vaak zelfs speciale winterrassen met verwarming.

Kijk voor de route van de wandel- en fietstocht en openingstijden van de restaurants op Reisgelukjes.nl