Ontdek Castricum: Avontuur ligt om de hoek

Uitgaan
Verken Castricum per fiets.
Verken Castricum per fiets. (Foto: Bas Beentjes)

CASTRICUM - Waar velen een aanzienlijke afstand afleggen om het bos, strand en de duinen te bezoeken, hoeven inwoners van Gemeente Castricum enkel hun deur uit te stappen. Dat lijkt misschien wat overdreven maar soms staan we niet stil bij hoeveel moois er in eigen omgeving te vinden is. En waarom ver zoeken als het avontuur om de hoek ligt?

Te voet of op de fiets verken je de omgeving op eigen houtje óf met behulp van een van de vele fiets- en wandelroutes die te vinden zijn op voorliefhebbers.nl of tijdens de inspirerende Kunstfietsroute. 

Evenementen

Meer gezelligheid in combinatie met muziek, theater, kunst en lekker eten vind je op evenementen zoals het Uit Je Bak Festival, het Rock ‘n Roll weekend in Akersloot, Oldtimersdag en het culinaire Smaakmakers Festival in het dorpshart van Castricum. Ook de gezellige jaarmarkt in Limmen op 26 juni en de seizoensmarkt op de zondagen komt er weer aan waar lokale lekkernijen, cadeauartikelen en andere snuisterijen te vinden zijn.

Bloemen

Voor bloemenliefhebbers biedt Castricum een waar paradijs. Van de historische bloembollentuin Hortus Bulborum in Limmen met meer dan 4.500 verschillende soorten bloemen tot Pluktuin Bakkum, waar bezoekers eropuit kunnen om hun eigen boeket samen te stellen. Mis ook niet de bloemendagen in Limmen, waar mozaïeken en kunstwerken, gemaakt van hyacintenbloemen, te bewonderen zijn. 

Meer informatie: www.voorliefhebbers.nl.