Ondernemers Weimarstraat delen elektrische bestelbus

Algemeen
BIZ Weimarstraat kan de elektrische bestelbus dankzij een subsidie van het Rijk leasen tegen een aantrekkelijk tarief.
BIZ Weimarstraat kan de elektrische bestelbus dankzij een subsidie van het Rijk leasen tegen een aantrekkelijk tarief. (Foto: Henriette Guest)

De Weimarstraat komt regelmatig negatief in het nieuws, maar er gebeuren ook hele positieve dingen. Zo gaan de ondernemers uit deze straat rijden met een elektrische bestelbus. Wethouder Bert van Alphen overhandigde verleden week de sleutels van de nieuwe bus aan Guido Bokstijn, voorzitter van de BIZ (Bedrijveninvesteringszone) Weimarstraat.

Den Haag - De elektrische deel-bestelbus voor bedrijveninvesteringszones (BIZ-en) is een proef van de gemeente Den Haag, Leaseplan en autodealer Zeeuw & Zeeuw. Mede door een subsidie van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat konden deze partijen een aanbod doen aan Haagse BIZ-en om voor een jaar lang een elektrische bestelbus te leasen tegen een aantrekkelijk tarief. BIZ Weimarstraat was de eerste die op het aanbod in ging.

Veel verkeer op benzine of diesel veroorzaakt vieze lucht. Daarom maakt het Haags stadsbestuur schoner vervoer, zoals het OV, lopen, fietsen en elektrisch rijden makkelijker. De proef met de elektrische bestelbus is daar een voorbeeld van. Zo kunnen ondernemers in de Weimarstraat ervaren hoe het is om een elektrische bestelbus te rijden, maar ook hoe het is om een voertuig te delen met andere ondernemers.