Nieuwe ‘schone’ kleding Brandweer Haaglanden

Algemeen
Dit zijn de nieuwe uitrukpakken van de Brandweer Haaglanden. Foto: PR
Dit zijn de nieuwe uitrukpakken van de Brandweer Haaglanden. Foto: PR (Foto: )

DEN HAAG - Alle brandweermannen- en vrouwen van Brandweer Haaglanden zijn sinds 21 juni 2017 bij incidenten en oefeningen te zien in nieuwe uitrukkleding. Meest opvallende is de nieuwe kleur van het uitrukpak. Bij het samenstellen van de nieuwe uitrukkleding zijn de laatste wensen en eisen voor het schoon werken (arbeidshygiëne) meegenomen.

Zo is de nieuwe kleding bijvoorbeeld uitgevoerd in een lichte kaki kleur. Hierop is eventuele vervuiling goed te zien. Zakken en klittenband zijn zo op de kleding gemaakt dat vuil minimaal kan hechten en dit bij het afspoelen makkelijker verdwijnt.

De nieuwe uitrukkleding bestaat uit een jas en een broek met bretels en kniestukken.

De veiligheid staat ook hoog in het vaandel. Om de directe en indirecte blootstelling van de brandweercollega’s aan stoffen in rook en roet te minimaliseren, heeft Brandweer Haaglanden een project ‘arbeidshygiëne’ uitgerold.

Zo is er op de tankautospuit een krat met middelen voor het schoon werken beschikbaar.

Bijvoorbeeld mondkapjes. Voor het veilig en schoon voortzetten van de brandweerdienst na een incident waar collega’s vervuild raken, komt de basis ontsmettingseenheid (BOE) ter plaatse. Voor de grootschalige ontsmetting van personeel, materieel en/of burgerslachtoffers heeft Brandweer Haaglanden de grootschalige ontsmettingseenheid (GOE) ter beschikking.