Binck Kade in Binckhorst bereikt hoogste punt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pr)

Woongebouw Binck Kade in de Binckhorst heeft het hoogste punt bereikt. Het nieuwbouwproject bestaat uit twee moderne woongebouwen met 113 appartementen. Het plan is ontwikkeld door Binck Zuid, een samenwerking van BPD, Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Local en VORM. Klunder Architecten tekende voor het ontwerp. De bouw is in handen van Vorm Bouw uit Rotterdam. Binck Kade wordt in de eerste helft van 2022 opgeleverd.

Binck Kade is onderdeel van Binck Eiland, de eerste gebiedsontwikkeling binnen de Binckhorst. Het gebied wordt aan drie zijden omgeven door water. In 2017 werd het plan verkozen tot het beste woningbouwproject van Den Haag. Met de transformatie van het voormalige SDU-kantoor naar woningen (De Binck), nieuwbouw met herenhuizen op Binck Plaats en de appartementen van Binck Kade zorgden de ontwikkelaars voor een start van de herontwikkeling van de Binckhorst. In totaal worden op Binck Eiland ruim 230 woningen gerealiseerd.

De gemeente Den Haag heeft als doel de Binckhorst te veranderen naar een hoogstedelijk gemengd woon- en werkgebied. De komende tijd worden diverse nieuwe plannen binnen het gebied gerealiseerd, zoals onder andere Binck City Park, BoogieWoogie, JunoPark en The Blox. Deze plannen liggen allemaal in de Trekvlietzone, het gebied tussen de Trekvliet en de Binckhorstlaan. Langs het water komt een groene parkzone die start en eindigt bij Binck Eiland. In totaal worden in de Binckhorst 5.000 woningen gebouwd. Mede gezien de grote woningnood in de Haagse regio wordt ook al intensief nagedacht over het vervolg daarop.