Blaudzun, Ashafar en Sven Hammond op Bevrijdingsfestival Den Haag

Algemeen
Sven Hammond en zijn band treden op tijdens het Bevrijdingsfestival in Den Haag.
Sven Hammond en zijn band treden op tijdens het Bevrijdingsfestival in Den Haag. ((Foto: pr))

Onder andere Blaudzun, Gruppo Sportivo en Sven Hammond treden op donderdag 5 mei op het Malieveld op. De organisatie van het Bevrijdagingsfestival heeft de line-up bekend gemaakt. Die vermeldt onder andere ook Blasterjaxx, Ashafar en Rootsriders. Raper Fresku is ambassadeur van de vrijheid. Hij komt met een helikopter naar het Malieveld. 

Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag komen er weer twee grote podia te staan op het Malieveld. Op het ASN Bank Stage zijn er optredens van Stage Your Voice (met leden van het Residentie Orkest), rapper FRESKU (de Ambassadeur van de Vrijheid die met een helikopter naar het Malieveld komt), de Haagse pop/rockgroep Gruppo Sportivo, de Britse soulzangeres Anna-Rose Clayton, reggaeband Rootsriders, soulzanger Steffen Morrison, toetsenist Sven Hammond met zijn band en zanger Blaudzun.
Op het Sena Performers Stage wordt opgetreden door acts als Benito en Nordin (beide uit Den Haag), Numidia, Ashafar, Zefanio, Ayden, Babs, Aliyah en dj’s Halo, Kevin Orduna en slotact BlasterJaxx. De Haagse muziekorganisaties Guap en Aight presenteren op dit podium showcases van nieuwe Haagse talenten.
Het Bevrijdingsfestival Den Haag is nadrukkelijk méér dan een popfestival. Tijdens het evenement wordt op veel verschillende manieren aandacht besteed aan vrijheid, democratie en de rechtsstaat.
Vanaf het VFONDS Busplatform op het Malieveld vertrekken de hele dag bussen voor een ritje de stad in, zodat de passagiers even uit de festivalhectiek kunnen stappen voor een inhoudelijk programma. Zo is er aandacht voor de Stichting Vluchteling en hun inzet voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, is er een Vrijheidscollege met Edson Da Graca, verkent het stand up-comedygezelschap Puur Gelul weer de grenzen van de vrijheid van meningsuiting met onder andere Paula Udondek en Martijn Oosterhuis, dragen jonge dichters hun gedichten over vrijheid voor en verzorgen de Young Peacebuilders een eigen bustocht.

Nieuw dit jaar is een speciale Student Area onder de naam HI The Hague waar alle hoger onderwijsinstellingen van Den Haag zich presenteren en er de hele dag Haagse dj’s draaien. Deze nieuwe plek op het festivalterrein moet de komende jaren uitgroeien tot dé ontmoetingsplek voor (toekomstige) Haagse studenten. Andere vaste onderdelen op het festival zoals het Plein van de Vrijheid, de festivalmarkt, de Haags Hiphop Centrum Area en een terrein met kinderactiviteiten keren uiteraard dit jaar weer terug op het Malieveld. Kijk voor meer informatie op de website www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl