Sven Hammond en zijn band treden op tijdens het Bevrijdingsfestival in Den Haag.
Sven Hammond en zijn band treden op tijdens het Bevrijdingsfestival in Den Haag. ((Foto: pr))

Blaudzun, Ashafar en Sven Hammond op Bevrijdingsfestival Den Haag

4 apr, 12:33 Algemeen

Onder andere Blaudzun, Gruppo Sportivo en Sven Hammond treden op donderdag 5 mei op het Malieveld op. De organisatie van het Bevrijdagingsfestival heeft de line-up bekend gemaakt. Die vermeldt onder andere ook Blasterjaxx, Ashafar en Rootsriders. Raper Fresku is ambassadeur van de vrijheid. Hij komt met een helikopter naar het Malieveld. 

Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag komen er weer twee grote podia te staan op het Malieveld. Op het ASN Bank Stage zijn er optredens van Stage Your Voice (met leden van het Residentie Orkest), rapper FRESKU (de Ambassadeur van de Vrijheid die met een helikopter naar het Malieveld komt), de Haagse pop/rockgroep Gruppo Sportivo, de Britse soulzangeres Anna-Rose Clayton, reggaeband Rootsriders, soulzanger Steffen Morrison, toetsenist Sven Hammond met zijn band en zanger Blaudzun.
Op het Sena Performers Stage wordt opgetreden door acts als Benito en Nordin (beide uit Den Haag), Numidia, Ashafar, Zefanio, Ayden, Babs, Aliyah en dj’s Halo, Kevin Orduna en slotact BlasterJaxx. De Haagse muziekorganisaties Guap en Aight presenteren op dit podium showcases van nieuwe Haagse talenten.
Het Bevrijdingsfestival Den Haag is nadrukkelijk méér dan een popfestival. Tijdens het evenement wordt op veel verschillende manieren aandacht besteed aan vrijheid, democratie en de rechtsstaat.
Vanaf het VFONDS Busplatform op het Malieveld vertrekken de hele dag bussen voor een ritje de stad in, zodat de passagiers even uit de festivalhectiek kunnen stappen voor een inhoudelijk programma. Zo is er aandacht voor de Stichting Vluchteling en hun inzet voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, is er een Vrijheidscollege met Edson Da Graca, verkent het stand up-comedygezelschap Puur Gelul weer de grenzen van de vrijheid van meningsuiting met onder andere Paula Udondek en Martijn Oosterhuis, dragen jonge dichters hun gedichten over vrijheid voor en verzorgen de Young Peacebuilders een eigen bustocht.

Nieuw dit jaar is een speciale Student Area onder de naam HI The Hague waar alle hoger onderwijsinstellingen van Den Haag zich presenteren en er de hele dag Haagse dj’s draaien. Deze nieuwe plek op het festivalterrein moet de komende jaren uitgroeien tot dé ontmoetingsplek voor (toekomstige) Haagse studenten. Andere vaste onderdelen op het festival zoals het Plein van de Vrijheid, de festivalmarkt, de Haags Hiphop Centrum Area en een terrein met kinderactiviteiten keren uiteraard dit jaar weer terug op het Malieveld. Kijk voor meer informatie op de website www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

Afbeelding
Van Cesar Zuiderwijk tot Son Mieux: de 25ste editie van Kaderock wordt echt Haags feestje! Algemeen 25 mei, 08:31
Afbeelding
Dierenambulance Den Haag: ‘Bel niet te snel als je jong vogeltje ziet’ Algemeen 24 mei, 16:17
Afbeelding
Voor een wandeling over Montmartre hoef je komend weekend niet naar Parijs. Algemeen 24 mei, 14:27
Afbeelding
Winnaars fotografieprijs Groene Camera 2022 bekend gemaakt in Museon-Omniversum Algemeen 24 mei, 11:41
Afbeelding
Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 23 mei, 11:48
Afbeelding
Dit jaar 3 grote verschillen Varend Corso met eerdere edities Algemeen 23 mei, 09:57
Afbeelding
Middelbrand in restaurant aan de Schalk Burgerstraat Algemeen 22 mei, 20:10
Afbeelding
P.C. Hooft-prijs 2022 in Den Haag uitgereikt aan Arnon Grunberg Algemeen 20 mei, 11:17
Afbeelding
Dit jaar weer geen vuurwerkfestival op Scheveningen Algemeen 20 mei, 09:35
Afbeelding
AWP: “In vier jaar tijd heeft Delfland geen rivierkreeft gevangen” Algemeen 19 mei, 13:25
Afbeelding
Aantal WW-uitkeringen ongekend laag in Haaglanden, grote tekorten in ICT Algemeen 19 mei, 11:08
Afbeelding
Ravage na aanrijding op de Erasmusweg Algemeen 19 mei, 10:20
Afbeelding
Staking bij HTM, donderdag 2 juni geen trams en bussen Algemeen 19 mei, 08:57
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.