Afbeelding
(Foto: pr )

500 yogabeoefenaars in Atrium tijdens viering van de achtste Internationale Yoga Day

Algemeen

De Ambassade van India in Den Haag vierde zondag 19 juni in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag de 8e Internationale Dag van Yoga (IDY) met als thema ‘Yoga for Humanity’. Aan het evenement namen meer dan 500 yogaliefhebbers en -beoefenaars uit heel Nederland deel.

De ambassadeur van India in Nederland, H.E. mevrouw Reenat Sandhu, opende de viering met het ontsteken van de lamp samen met hoge ambtenaren van de Nederlandse regering, die ook deelnamen aan de yogasessie. In haar toespraak verwelkomde Ambassadeur Sandhu alle deelnemers en benadrukte de spirituele en gezondheidsvoordelen van yoga, vooral tijdens de pandemie. Ze benadrukte de belangrijke rol van yoga in het samenbrengen van mensen door mededogen en vriendelijkheid en het bevorderen van een gevoel van eenheid, waardoor het thema van dit jaar is gekozen als ‘Yoga for Humanity’. De ambassadeur bracht ook de boodschap van premier Shri Narendra Modi over om Yoga als een integraal onderdeel van ons dagelijks leven te op te nemen.

Protocol

Het gemeenschappelijke Yogaprotocol werd geleid door de yogaleraar en studenten van het Gandhi Centrum, het culturele centrum van de ambassade. Verschillende yogascholen, vertegenwoordigers van de Indiase gemeenschap, ouderen en kinderen namen actief deel aan de uitvoering van het protocol. Het protocol werd gevolgd door meditatie oefeningen onder live begeleiding van de Indiase bansuri door een Nederlandse artiest.

Strijdkrachten

Voor het vierde achtereenvolgende jaar namen ook vertegenwoordigers van de Nederlandse strijdkrachten deel aan het evenement. Yoga is onderdeel van het curriculum van de Nederlandse strijdkrachten en wordt wekelijks gegeven op verschillende kazernes.

Populariteit

Vertegenwoordigers van verschillende yogascholen in Nederland werden gefeliciteerd en aangemoedigd om een actieve rol te blijven spelen als Yoga Ambassadeurs van Nederland. De populariteit van yoga is in Nederland sterk toegenomen. Er zijn meer dan 150 yogascholen in Nederland.

Het evenement is één van de vele evenementen die de ambassade organiseerde ter gelegenheid van de ‘Azadi ka Amrit Mahotsav’ (onafhankelijkheid van India) en de 75e verjaardag van de totstandkoming van de diplomatieke betrekkingen tussen India en Nederland.

Het evenement werd ook live gestreamd naar meer dan 100,000 volgers op verschillende sociale media platforms van de ambassade.

        In de aanloop naar het evenement hielden jonge studenten van topuniversiteiten in Nederland, zoals de TU Delft, Eindhoven en Wageningen, yogadagen op hun respectievelijke campussen. Yogastudenten van het Gandhi cultureel centrum verspreidden de boodschap van #YogaForHumanity ook door op te treden op beroemde en historische plaatsen in Nederland, zoals de Dam in Amsterdam, bij het Vredespaleis in Den Haag, het centrum van Delft en bij de windmolens van de Zaanse Schans.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:37
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:07
Afbeelding
Dit jaar 150 nieuwe trafohuisjes vanwege sterk gestegen vraag naar elektriciteit Algemeen 3 jul, 14:26
Afbeelding
De Parade staat zeventien dagen in Westbroekpark Algemeen 2 jul, 14:25
Afbeelding
Zwaargewonde (39) bij steekpartij in woning Erasmusweg Algemeen 2 jul, 11:11
Afbeelding
Inbrekers blijken opeens last van hoogtevrees te hebben Algemeen 2 jul, 11:02
Afbeelding
Persfotograaf op fiets zwaargewond na aanrijding met tram op de Loosduinseweg in Den Haag Algemeen 1 jul, 20:27
Afbeelding
Huizenmarkt begint af te koelen: gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in drie jaar Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Winkelcentrum Leidschenveen in nieuw jasje gestoken Algemeen 30 jun, 09:29
Afbeelding
2000ste afvalknijper uitgereikt aan 10-jarige Lina: ‘Ik raapte al veel afval op’ Algemeen 30 jun, 09:22
Afbeelding
Urban Trail Den Haag voert dit weekend langs én door verrassende hotspots Algemeen 29 jun, 18:47
Afbeelding
Growshop in Laak opgerold: tuinaarde naast producten voor illegale hennepteelt Algemeen 29 jun, 15:00
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Haag

Op Rodi Den Haag volg je het laatste nieuws uit Den Haag. Rodi Den Haag informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Haag

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Haag in je mailbox.