Stadsherstel Den Haag bestaat 45 jaar en dat wordt gevierd!

Algemeen
Het jubileumpand aan de Prinsegracht.
Het jubileumpand aan de Prinsegracht. (Foto: Stadsherstel)

Stadsherstel Den Haag bestaat 45 jaar. In die tijd zijn er meer dan veertig historische panden gekocht en gerestaureerd waaronder de kosterswoning van de Nieuwe Kerk en het gebouw van de ‘s-Gravenhaagse Stadsrijschool aan de Kazernestraat. Reden voor een feestje!

Stadsherstel Den Haag laat het lustrum niet onopgemerkt voorbij gaan. De feestelijke activiteiten de komende maanden zijn deels voor genodigden en deels openbaar. De eerste openbare activiteit is op 20 juli aanstaande. Restauratie-architect Peter Drijver zal in het Stadherstel-pand aan Prinsegracht 2 vertellen over de geschiedenis van het pand en het restauratieplan dat Stadsherstel ontwikkelt. Stadsherstel heeft daarvoor eerst bouwhistorisch onderzoek laten uitvoeren en in het pand zijn inmiddels belangwekkende historische vondsten gedaan. Omdat tijdens dit lustrumjaar geïnvesteerd gaat worden in het herstel van het historisch gevelbeeld van de onderpui, heeft Stadsherstel Den Haag juist dit monument uitgeroepen tot Jubileumpand!

Aanmelden

De presentatie start om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Meedoen aan deze (gratis) lustrumactiviteit, stuur dan een mail naar info@stadshersteldenhaag.nl. Inschrijving geschiedt op volgorde van inschrijving en u krijgt een bevestigingsmail.
Wilt u meer informatie over de activiteiten van Stadsherstel en welke wanneer plaatsvinden, kijk dan op www.stadshersteldenhaag.nl/lustrum.