Wethouder Anne Mulder bedankt strandploeg: ‘Deze toppers zorgden elke dag voor schoon strand’

Algemeen
Wethouder Anne Mulder bedankte de strandploeg.
Wethouder Anne Mulder bedankte de strandploeg. (Foto: Jurriaan Brobbel)

De strandploeg werkte het afgelopen zomerseizoen nachten door zodat de badgasten elke ochtend weer konden neerstrijken op een schoon strand. Wethouder Anne Mulder bedankte woensdagmiddag de strandploeg hiervoor, en ook de vrijwilligers en andere organisaties die zich inzetten voor een schone kustlijn.

Wethouder Anne Mulder: “Dit jaar gaat de boeken in als het meest zonnige jaar ooit in Nederland. Bewoners en bezoekers uit binnen- en buitenland bezochten daarom Scheveningen. Veel bezoekers betekent helaas ook dat er meer afval wordt achtergelaten. Dag in dag uit hebben onze strandploeg en andere afvalhelden keihard gewerkt om onze stranden schoon te houden. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor, want deze toppers hebben ervoor gezorgd dat onze badgasten konden genieten van al het moois dat onze kustlijn te bieden heeft.”

Magazine

Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van de Grondstofjutters is een magazine gemaakt. Bij dit initiatief krijgen bewoners en bezoekers een juttas bij deelnemende strandtenten om afval in te verzamelen. Noortje Schrauwen oprichter van de zogeheten Grondstofjutters overhandigde het eerste exemplaar aan wethouder Mulder. In het magazine komen ook andere partijen die zich al jaren inzetten voor een schoon Schevenings strand aan het woord. Waaronder TrashUre Hunt, die deze zomer de zevende editie van de Summer Challenge hield.

Campagne

De strandploeg is bij het schoonhouden van het strand geholpen door veel vrijwilligers en initiatieven. Bijvoorbeeld door bewonersinitiatieven zoals ‘Vuiljutten’ en landelijke schoonmaakacties. Ook heeft de gemeente met de campagne ‘Schoon, doen wet tock gewoon?’ badgasten ertoe aangezet om ook hun bijdrage te leveren aan een schoon strand.