Voedselbank heeft dringend groente nodig: distributiecentrum is bijna leeg!

Algemeen
Elke week moeten er meer dan 2300 voedselpakketten worden gevuld.
Elke week moeten er meer dan 2300 voedselpakketten worden gevuld. (Foto: Voedselbank Haaglanden)

“We hebben met spoed groente nodig”, vertelt Henk Baars, vice-voorzitter van Voedselbank Haaglanden. “Alles is welkom, als het maar houdbaar en eenvoudig uit te delen is.” De voedselbank vraagt aan iedereen die iets kan missen om te helpen. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat de klanten van de voedselbank voldoende eten krijgen.”

Henk Baars: “Op dit moment kopen we groente in, maar dat is duur en dat kunnen we niet lang volhouden. Het aantal klanten van de voedselbank is enorm gegroeid. Tegelijkertijd krijgen we steeds minder voedsel binnen, doordat het ook voor ondernemers dure tijden zijn.” Een jaar geleden (januari 2022) kregen 1463 huishoudens in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer voedselhulp van de voedselbank. Inmiddels zijn dat 2216 huishoudens. Grote huishoudens ontvangen meerdere voedselpakketten. 

Dankbaar

Henk Baars: “Dit betekent dat we elke week meer dan 2300 voedselpakketten moeten vullen en daarnaast voorzien we vanuit ons distributiecentrum in Wateringen nog 14 voedselbanken in de regio van voedsel. Daar hebben we echt dringend hulp bij nodig. We zijn enorm dankbaar voor alle inzamelacties rond de feestdagen, maar nu is ons distributiecentrum weer bijna leeg. We hebben vooral groente nodig, maar ook rijst, pasta, pastasauzen, olijf- of zonnebloemolie en soep. Het zou geweldig zijn als mensen ook nu willen helpen.” 

Inleveren

Inleveren kan bij het distributiecentrum aan De Lierseweg 2b in Wateringen van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 16.30 uur of bij 1 van de uitgiftepunten in Den Haag, Rijswijk of Zoetermeer. De adressen en openingstijden zijn te vinden op: www.voedselbankhaaglanden.nl/uitgiftepunten