De hofstad biedt dit jaar tijdens The Fashionweek (TFW) een podium voor Nederlands' meest veelbelovend modetalent.
De hofstad biedt dit jaar tijdens The Fashionweek (TFW) een podium voor Nederlands' meest veelbelovend modetalent. (Foto: Mike Pasarella)

The Fashionweek The Hague gaat dit jaar op 26 september van start

Cultuur

Na New York, Parijs en Amsterdam heeft ook Den Haag in 2022 weer een modeweek. The Fashionweek The Hague, de nieuwe naam van The Hague Fashion Week, gaat op maandag 26 september van start en duurt tot en met 2 oktober. 

De hofstad biedt dit jaar tijdens The Fashionweek (TFW) een podium voor Nederlands’ meest veelbelovend modetalent. De Haagse modeweek viert inclusiviteit en toont alle modeshows op de videotrap van de Spuimarkt in het centrum van de stad. Andere onderdelen zijn onder andere : een moderoute door de binnenstad, de uitreiking van de Talentaward, tentoonstellingen, een design wedstrijd en workshops. 

Talenten

Hoogtepunt van de modeweek omvat shows van talenten als Nata Ryhz, Studio Hiem, Natalie van de Klashorst, Marco Stefano Pintus en de winnaar van The Fashionweek Talentaward 2021 Rosalie Boonstra. 

Platform bieden

Tijdens The Fashionweek The Hague komen couture en uniek ontworpen kledingstukken samen. Niet commerciële ontwerpers, modestudenten en fashionbrands met een duidelijke visie en eigen handtekening wordt een platvorm geboden en tonen hun werk op de catwalk en door middel van exposities. Het gaat hier doorgaans om unieke ontwerpen, zogenoemde couture. De ontwerpen zijn conceptueel, doordacht, niet trendvolgend maar trendsettend, met aandacht voor ambacht, handwerk en duurzaamheid. 

Belangrijk

“Wij kijken er weer erg naar uit om modetalenten een plek te bieden in Den Haag tijdens The Fashionweek”, aldus organisator Allan Vos. “Het is belangrijk een nieuwe generatie ontwerpers kansen te bieden en het is daarnaast prachtig om te zien hoe talent kan groeien. Deze ontwerpers brengen samen de toekomst van mode.”

Competitie

In samenwerking met partner Westfield organiseert The Fashionweek een competitie voor nieuw modetalent. Twaalf geselecteerde talenten presenteren hun ontwerp tijdens TFW in Den Haag. De winnaar ontvangt 2.500 euro en krijgt de mogelijkheid om een modecollectie te presenteren tijdens TWF 2023. 

Moderoute

Onderdeel van het programma is een historische moderoute door de binnenstad van Den Haag. Ontwerpers laten hun creaties zien in de etalages van onder andere Bijenkorf, Uniqlo, H&M, Juwelier Steltman, Beeld&Geluid en The Student Hotel.

Afbeelding
Binckhorstbrug gaat dicht voor onderhoud Algemeen 15 aug, 12:01
Afbeelding
Zwaar ongeval tussen fietser en motorfiets Monsterseweg Algemeen 13 aug, 15:38
Afbeelding
Innovatieve ondernemers maken kans op flinke subsidie van gemeente Den Haag Algemeen 13 aug, 09:13
Afbeelding
Vrachtwagen rijdt zich klem in woonwijk en veroorzaakt schade Algemeen 12 aug, 14:43
Afbeelding
Vier auto’s in vlammen op bij autodealer aan Kerketuinenweg Algemeen 12 aug, 13:33
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Hypotheek overgesloten? Loop dan deze checklist van de belastingdienst even door! Algemeen 12 aug, 08:11
Afbeelding
17-jarige Hagenaar mishandelt 15-jarige jongen in Rijswijk Politie 11 aug, 16:34
Afbeelding
Nederlands Kampioenschap beachvolleybal dit weekend in Scheveningen Algemeen 11 aug, 12:39
Afbeelding
Aftellen naar WK zeilen 2023 in Den Haag is begonnen Algemeen 10 aug, 14:10
Afbeelding
Haagse stadsboerderijen enkele dagen dicht vanwege de hitte Algemeen 10 aug, 08:40
Afbeelding
Bezorgscooter botst tegen auto op Vaillantlaan Algemeen 9 aug, 06:56
Afbeelding
Gabriel Emmanuel wereldkampioen tienkamp bij WK onder 20 Algemeen 8 aug, 11:33