Nieuwe podcastserie over Den Haag onthult wat de stad zo uniek maakt

Nieuws
Binnen een kwartiertje fiets je van de Haagse binnenstad naar de kust.
Binnen een kwartiertje fiets je van de Haagse binnenstad naar de kust. (Foto: The Hague & Partners)

DEN HAAG - Den Haag is veelzijdig en zit vol verhalen, van de bruisende en historische binnenstad, kunst en cultuur tot de rust, ruimte en recreatie aan de kust. In de eerste aflevering van de nieuwe, driedelige podcastserie ‘Den Haag onthult’ gaat presentatrice Tamara Bok op ontdekkingsreis langs de Haagse kust om erachter te komen wat dit stukje Nederland uniek maakt.

De eerste aflevering, Den Haag, Stad aan Zee, staat in het teken van de verborgen parels, bijzondere verhalen en speciale plekken aan de Haagse kust, van Kijkduin tot Scheveningen. Zo bezoekt Tamara een strandtafereel uit 1881 dat tot op de dag van vandaag betovert en ontroert. Ze gaat naar de plek waar de Nederlandse surfcultuur is ontstaan en groot geworden. Ze hoort de verhalen uit het heden en het verleden van de Haagse kust en ontdekt wat de wetenschap ons kan vertellen over de aantrekkingskracht en heilzame werking van de zee.

Zandmotor

Den Haag is het middelpunt van de Nederlandse kust- en waterrecreatie, niet alleen wat betreft surfen maar ook kiten en zelfs nieuwe sporten zoals seahiking (wat veel meer blijkt te zijn dan alleen een stukje door zee te lopen). Dat behoud van het strand echter niet vanzelfsprekend is, komt ook aan bod terwijl Tamara een bezoek brengt aan de Zandmotor en daarnaast leert ze over de wisselwerking tussen mens en de zee en hoe we ook in de toekomst van de unieke Haagse kust kunnen blijven genieten.

Spotify

De eerste aflevering van Den Haag Onthult is nu te luisteren op denhaag.com/podcast en op Spotify. De tweede aflevering, Den Haag, de Thuisstad van Escher komt op 17 juni uit en de laatste aflevering, Den Haag, Stad van Vrede en Recht komt in het najaar uit.