Haagse Vechtsportdag in Sportcampus Zuiderpark

Nieuws
Jongeren kunnen gratis deelnemen aan workshops en clinics.
Jongeren kunnen gratis deelnemen aan workshops en clinics. (Foto: pr)

Na het succes van vorig jaar, keert de Haagse Vechtsportdag terug en wel op zaterdag 23 december. Er is die dag in Sportcampus Zuiderpark een breed aanbod van activiteiten. Ook zijn er bekende topsporters aanwezig. De toegang is gratis.

De Haagse Vechtsportdag is niet alleen voor de ervaren vechtsporter, maar ook voor de jeugd. Op het programma staan: een jeugd kickboksevent, demonstraties en clinics. Jongeren kunnen door hieraan mee te doen kennismaken met de wereld van de vechtsport. Er is ook een muziek- en foodcourt. 

De vechtsportclinics en demonstraties zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Een greep uit het aanbod:  zwaardvechten, judo, karate, taekwondo, hapkido, kendo, boksen en kickboksen. Verder zijn er workshops en clinics van diverse topsporters zoals  Semmy, ‘The Hightower’, Schilt. Schilt is viervoudig K-1 en Glory Wereldkampioen Kickboksen. Ook Mark Huizinga, Olympisch Judo Kampioen en Mishaël Lopes Cardozo, meervoudig kampioen zwaardvechten en acteur uit Game of Thrones en Vikings, brengen een bezoek aan de Sportcampus. Wethouder Hilbert Bredemeijer is enthousiast dat de Vechtsportdag weer terug komt. “De Vechtsportdag laat Hagenaars allerlei verschillende vechtsporten ontdekken. Vechtsporten is meer dan alleen bewegen en sporten, het helpt je ook om weerbaarder en mentaal sterker te worden.”

Onder het motto, ‘De Haagse Vechtsportdag, hoe kickuh is dat!?’ worden leerlingen van basisonderwijs en voortgezet onderwijs uitgenodigd om langs te komen en mee te doen aan de activiteiten tijdens de Haagse Vechtsportdag. 

De Haagse Vechtsportdag wordt mede mogelijk gemaakt door het Haagse Vechtsportcollectief bestaande uit 40 verschillende vechtsportclubs.