Lange wachtlijsten voor fietslessen door tekort aan vrijwilligers

Nieuws
De animo voor fietslessen is groot.
De animo voor fietslessen is groot. (Foto: Valerie Kuypers)

Het aantal Hagenaars dat op de wachtlijst staat voor het volgen van fietslessen in Den Haag is groot. De oorzaak is het tekort aan vrijwilligers voor het geven van deze lessen. 

Nederland is een echt fietsland, maar niet iedere inwoner heeft geleerd om te fietsen. In meerdere Haagse wijken is de vraag naar fietslessen vele malen groter dan wat de Buurtsportcoaches op dit moment aan kunnen. Daarom is Den Haag Fietst op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Versterking

Buurtsportcoaches bieden zelf de fietslessen aan, maar nu de vraag naar fietslessen groter is dan zij zelf aankunnen, zijn de coaches op zoek naar de nodige versterking. Ze zoeken vrijwilligers die na het volgen van een gratis training groepjes buurtbewoners helpen om veilig te leren fietsen.

Veel voldoening

“Het geven van fietslessen geeft enorm veel voldoening. Je ziet deelnemers iedere week vooruit gaan en zekerder op de fiets zitten”, vertelt buurtsportcoach Iris de Groot.

Gezond en leuk

Wethouder van Sport Hilbert Bredemeijer hoopt dat veel nieuwe fietsvrijwilligers zich aanmelden. “Er is op dit moment een flinke wachtlijst om een fietsles te krijgen en met nieuwe fietsvrijwilligers krijgen we deze groep in beweging. Fietsen is een ideale manier om je te verplaatsen want het is gezond voor lichaam en geest en nog leuk ook!”

Veel voldoening

Eva Schnetz geeft al enige tijd op vrijwillige basis fietslessen vanuit het Mandelaplein. Ze geniet ervan. “Ik geef vooral fietslessen aan vrouwen. Dankzij de fietslessen komen zij in beweging en worden zij zelfstandiger. Het geeft mij heel veel voldoening om mensen daarbij te ondersteunen. Regelmatig kom ik oud-deelnemers tegen op de fiets, het is een absolute verrijking voor mijn leven.”

Meer weten of wil je je al vrijwilliger aanmelden? Meld je bij Marcel Kleizen van Den Haag Fietst via denhaagfietst@gmail.com