Minecraftchallenge en meezingen met Evelien

Algemeen
Foto’s of filmpjes van het bouwwerk moeten voor 26 april opgestuurd worden.
Foto’s of filmpjes van het bouwwerk moeten voor 26 april opgestuurd worden. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De bibliotheek heeft een prachtige uitdaging voor kinderen die gek zijn op Minecraft: BiebBouwers. Deelnemers tussen de negen en veertien jaar krijgen elke maand een bouwopdracht die ze thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat zij zelf het leukste vinden. Daarna sturen ze een screenshot of een filmpje van hun bouwwerk op. De jury bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt een geweldig Minecraft bordspel cadeau.

De opdracht van april is: bouw een raket of ruimteschip waarmee Edo meerdere jaren door de ruimte kan reizen zonder zich te vervelen. Vergeet niet dat hij bouwmaterialen, planten en dieren moet meenemen om een nieuwe beschaving op te bouwen wanneer h? een geschikte planeet gevonden heeft. Het instructiefilmpje staat op de website: www.kopgroepbibliotheken.nl

Foto’s of filmpjes van het bouwwerk moeten voor 26 april opgestuurd worden naar: biebbouwers@probiblio.nl Uiteraard voorzien van naam, leeftijd en woonplaats.

Meezingen

Meezingen in de bibliotheek kan voorlopig nog niet. Maar thuis op de bank, met de iPad op schoot of met de laptop op tafel, kan iedereen uit volle borst meedoen. Zangeres Evelien van Leeuwen zingt dinsdagmiddag 6 april een aantal bekende liedjes vanuit de lege theaterzaal in School 7. Er staan klassiekers van Boudewijn de Groot, Herman van Veen en Ramses Shaffy op het programma. Drie muzieklegendes die mooie verhalen vertellen in hun liedjes.

Het online meezingen begint om 15.00 uur en is te volgen via de Facebookpagina van de bibliotheek. Die is te vinden onder de naam ‘KopGroep Bibliotheken’. Meer informatie via www.kopgroepbibliotheken.nl

Meezingen via Facebook met Evelien