Op de foto de eerdere inspiratiesessie.
Op de foto de eerdere inspiratiesessie. (Foto: Team Sportservice)

Den Helder op weg naar de gezondste gemeente

25 jan, 14:59 Algemeen

NOORDKOP – “Eerst absurde ideeën spuien die niet uit te voeren zijn en dan middels een soort trechter komen tot oplossingen waarvan je denkt: ‘nou, daar was ik niet opgekomen als ik oldskool had moeten brainstormen’. Dat deden we op de eerste bijeenkomst op weg naar de gezondste gemeente. Nu gaan we het concreter aanpakken.” Vertelt Lydia van Noord van Team Sportservice. Begin februari zijn er in de Noordkop drie vervolgbijeenkomsten. De eerste is woensdag 2 februari in Den Helder. Daarna volgen Hollands Kroon op 3 februari en Schagen op de achtste. 

“Er zijn ontzettend veel leuke, gekke, interessante en mooie ideeën ontstaan uit de vorige brainstormsessies. Daarvoor hebben we de hulp ingeschakeld van Start2Create. Dat werkt via een manier die in eerste instantie heel absurd lijkt. Je bedenkt bijvoorbeeld eerst met elkaar hoe je de inwoners zo ongezond mogelijk kunt krijgen. Gek is niet gek genoeg”, legt verenigingsadviseur Nanda Timmerman uit. 

Cultuurbus door de wijk

“En daarna buig je dat om naar activiteiten die wel uitvoerbaar zijn. Daar kwamen hele inspirerende ideeën uit naar voren. Die gaan we nu ook echt uitwerken. In Hollands Kroon is dat bijvoorbeeld een cultuurbus waarin je inwoners kunt ontmoeten, kunt lezen, ontspannen of een kop koffie drinken. Samen activiteiten opzetten in je eigen buurt of wijk is ook een van de ideeën: ‘Ken je buurt’. De Schagense deelnemers gaan verder met een ‘kies-je-sportdag’ – een dag waarop alle clubs gezamenlijk de deuren openzetten – en topsporters in de klas om te laten zien hoe het is om topsport te bedrijven.”

Beach Games en dansen op Shakira

Ook in Den Helder zijn mooie initiatieven ontstaan. “We gaan verder met het uitdenken van de Olympia Beach Games Den Helder, een zeskamp sport op het strand van Julianadorp tot Den Helder. Verder een dag waarop op meerder plekken tegelijkertijd gedanst wordt op de muziek van Shakira. Mooiste zou zijn als we een vermelding krijgen in het Guinness Book of Records. En dan nog een Italiaanse dag met muziek, eten, cultuur, optredens en spelletjes”, licht Lydia van Noord de Helderse ideeën toe. 

Budget 

De drie sessies met de vervolgen in februari komen voort uit de lokale Sportakkoorden. Daarin slaan (sport)verenigingen, maatschappelijke organisaties, scholen en bedrijven de handen ineen om van hun omgeving een gezondere te maken. Wie aangesloten is bij het Sportakkoord, kan hulp krijgen bij het uitvoeren van goede ideeën en zo nodig budget aanvragen. 

Aanmelden 

Alle deze partijen kunnen aansluiten bij de vervolgbijeenkomsten. Deze zijn online en beginnen alle drie om 19.15 uur. Aanmelden kan via de lokale Sportakkoorden. De site is www.sportakkoord-denhelder.nl/ 

Afbeelding
Een vakantie voor ieder kind Algemeen 20 mei, 09:52
Afbeelding
Concert van Roon Staal Algemeen 20 mei, 09:49
Afbeelding
Ben jij een waterbaas? Doe de Waterbazencheck Algemeen 20 mei, 08:00
Afbeelding
50-jarig bestaan TennisVereniging Julianadorp Algemeen 19 mei, 13:59
Afbeelding
Bunkerdag 28 mei 2022 in Den Helder Algemeen 19 mei, 13:06
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Afbeelding
Sluiting van Atelier Nuans Algemeen 17 mei, 13:16
Afbeelding
Netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden Algemeen 17 mei, 11:43
Afbeelding
Bewoner licht gewond bij brand in Den Helder 112-nieuws 16 mei, 13:47
Afbeelding
De sportvereniging, een derde opvoed milieu? Algemeen 16 mei, 12:04
Afbeelding
Ode aan Bob Dylan en Leonard Cohen op 22 mei Algemeen 16 mei, 10:51
Afbeelding
Indonesië in Den Helder Algemeen 16 mei, 09:33
Afbeelding
Stekkenmarkt bij volkstuinvereniging Tuindorp Algemeen 16 mei, 09:26
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.