Activiteiten voor jong en oud: Naar de musea op Texel in de herfstvakantie

Algemeen
De nieuwe tentoonstelling ‘Wereldreis’ bij Museum Kaap Skil
De nieuwe tentoonstelling ‘Wereldreis’ bij Museum Kaap Skil (Foto: aangeleverd)

TEXEL - Regen en harde wind in de herfstvakantie? Geen nood, je kunt je uren vermaken in één van de musea van Stichting Texels Museum. Bij de vuurtoren en Museum Kaap Skil zijn speciale activiteiten in het kader van het thema van de Maand van de Geschiedenis: Wat een ramp!

Vuurtoren

De vuurtoren is in 1864 gebouwd om scheepsrampen te voorkomen. Maar de toren heeft zelf ook een ramp doorgemaakt: de beschietingen in de Tweede Wereldoorlog. Wat doet dat kistje daar? Kinderen kunnen proberen de code van het hangslot te kraken. Wie het kistje weet te openen, gaat niet met lege handen naar huis. Ook bijzonder: de vuurtoren heeft in beide herfstvakantieweken avondopenstellingen. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de toren tot 21 uur geopend. Een unieke kans om vanaf grote hoogte de duisternis over Texel te zien vallen. Koop vooraf je ticket met tijdslot op vuurtorentexel.nl.

Juttersverhalen, schatten, workshops en meer

Museum Kaap Skil

Bij Museum Kaap Skil is vlak voor de herfstvakantie een prachtige nieuwe tentoonstelling geopend, op de eerste verdieping van het entreegebouw. In Wereldreis vaar je met zeventiende-eeuwse handelsschepen naar alle windstreken en ontdek je waar welke goederen vandaan werden gehaald. De objecten in de tentoonstelling komen van de zeebodem bij Texel, het resultaat van vele scheepsrampen. Verder zijn er juttersverhalen en rondleidingen, een workshop striptekenen en een zeevondstenverkiezing. Kijk voor het hele aanbod op de agenda op www.kaapskil.nl.

Oudheidkamer

De Oudheidkamer verwelkomt kinderen deze herfstvakantie met gratis entree en extra kinderactiviteiten. Er is een speurtocht, een quiz en in de kruidentuin wordt een geheim onthuld. De activiteiten zijn doorlopend, dus kom naar het kleine museum in het centrum van Den Burg op het moment dat het jou uitkomt.

Beklim de trappen van de vuurtoren
Kinderen gratis naar de Oudheidkamer