Thuis natuurlijke cosmetica maken met De Helderse Vallei

Algemeen
Maak het zelf.
Maak het zelf. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Vraag jij je ook wel eens af waarom er zo’n lijst met bijna onleesbare ingrediënten op de potjes in je badkamer staan? En wat al die ingrediënten met ingewikkelde namen dan precies zijn? De Helderse Vallei kan jou helpen!

Als je zelf je verzorgingsproducten, zoals tandpasta en gezichtscrème maakt, weet je precies wat er in zit en dus wat je in je mond hebt en op je gezicht smeert. En het is nog leuk om die producten zelf te maken ook. De Helderse Vallei helpt geïnteresseerden, in samenwerking met De Groene Mama, graag op weg.

Haal daarom tussen dinsdag 6 en zondag 11 december tijdens openingstijden de gratis informatie op bij de balie in het duurzaamheidscentrum. Je kunt dan zelf hand- en bodylotion, tandpasta of natuurlijke gezichtsspray maken. De informatie is ook te downloaden op de website via www.deheldersevallei.nl/agenda.

Wil je ook zelf ecologisch wasmiddel of allesreiniger maken? Kijk dan eens op de YouTube pagina van De Helderse Vallei, daar vind je filmpjes waarin je precies ziet hoe je dat kunt doen en welke ingrediënten je nodig hebt.