Topsport Den Helder lanceert (Top)Sportpoli

Nieuws
Doel is om sporters directe en efficiënte toegang te bieden tot gespecialiseerde professionals.
Doel is om sporters directe en efficiënte toegang te bieden tot gespecialiseerde professionals. (Foto: Stockfoto)

DEN HELDER – Topsport Den Helder heeft het voortouw genomen in het opzetten van een krachtig netwerk van medische experts ter ondersteuning van (top)sporters in de regio Den Helder. Op 4 april werden partnerbordjes uitgereikt door wethouder Fotigui Camara, wat het begin markeerde van dit samenwerkingsverband, bekend als de (Top)Sportpoli. 

Het doel van deze poli is om sporters directe en efficiënte toegang te bieden tot gespecialiseerde professionals. Door nauwe samenwerking wordt er voor de sporters een professioneel traject op maat uitgestippeld.

Het nieuwe samenwerkingsverband omvat sportfysiotherapeuten Laurens Duijker, Nick de Visser, Marieke Post, Tessa Mosch en Tjalling Smits. De rol van sportdïetist wordt vervuld door Martine Dogger. Sportmedisch Centrum Alkmaar draagt bij met sportartsen Britt Valk en Huib Plemper. Tot slot zijn er via het orthopedisch centrum van de Noordwest Ziekenhuisgroep diverse en deskundige medische specialisten beschikbaar. De (Top)Sportpoli is onder andere toegankelijk voor sporters die gebruik maken van het Topsportfonds dat in 2023 is vernieuwd.