Tien vragen aan Monique Straatman-Slijkerman

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Monique Straatman-Slijkerman. Ik ben getrouwd met Richard Straatman en samen hebben we drie prachtige dochters te weten Feline (15), Jasmijn (12) en Esmée (10). Ik geef met veel plezier Nederlands op het Lyceum aan Zee. Op mijn 36e heb ik ervoor gekozen om de docentenopleiding Nederlands te gaan doen en daar heb ik nog steeds geen spijt van. Lesgeven aan jongeren geeft me veel voldoening net zo goed als het omgaan met deze groep. 

Waar en wanneer ben je geboren?

Ik ben geboren in ‘t Veld op 18 juli 1972. Een klein dorp in de buurt van Schagen waar ik tot mijn 18e gewoond heb. 

Wat maakt jouw band met de gemeente speciaal?

Wat mijn band met de gemeente speciaal maakt, is dat ik voor de liefde naar Den Helder ben gekomen. Anders was ik hier waarschijnlijk nooit beland. Die man is het dubbel en dwars waard. Haha! Ik kende Den Helder helemaal niet en in de loop der jaren ben ik van de stad gaan houden. Vooral het feit dat je zoveel natuur om je heen hebt binnen handbereik, dat is heel speciaal. Verder is het een stad met goede voorzieningen: een mooi zwembad, prachtige bieb, evenzo prachtig theater, Triade, veel sportmogelijkheden, bioscoop, horeca, ziekenhuis. 

 Wat is de mooiste plek in Den Helder?

Voor mij is de mooiste plek het parkeerterrein bij Storm. Het gaat me natuurlijk niet om het parkeerterrein, maar om het uitzicht dat je hebt als je daar staat. Uitzicht op Texel, op De Bol, op Huisduinen, de wind die door je haren waait. Op die plek voel je vrijheid! 

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

Ik woon in Den Helder sinds 2006. De mooiste herinneringen zijn voor mij kamperen op De Bol met het gezin en vrienden. Daarnaast het blijven hangen op het strand na een heerlijke, warme zomerdag met familie en vrienden die dan overgaat in een zwoele zomeravond. Niet denken aan de dag van morgen, de kinderen die onbeperkt spelen, de serene sfeer, naar huis gaan als het pas donker wordt. Dat zijn de beste stranddagen!

Wat is je advies aan de burgemeester?

Dat houdt hij tegoed van me. Ik kan nu wel iets zeggen, maar dan moet ik me er ook in verdiept hebben. 

 Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

‘Voor alles is een oplossing.’ Voor mij voelt dit als een bevrijdende gedachte!

Wat is het meest avontuurlijke dat je ooit hebt gedaan en hoe heeft dat je gevormd?

In mijn jonge jaren heb ik veel in het buitenland gewerkt. Op mijn 18e ben ik een jaar naar Parijs gegaan om daar als au-pair te werken. Ik wilde heel graag goed Frans leren spreken. Daarna ben ik diverse keren naar een wintersportgebied geweest om daar te werken. De combinatie werken en skiën/snowboarden was natuurlijk ideaal. Verder een paar weken rondgereisd met het Groot Chinees Staatcircus, op een camping gewerkt in Duitsland. Je leert jezelf kennen en dat is altijd van onschatbare waarde. Verder veel lol gehad en veel leuke mensen leren kennen. Ben je jong en krijg je de kans? Altijd doen! 

Wat vind jij het beste restaurant of café in Den Helder, en waarom?

Ik kom graag bij Flow, Lands End, Deugeniet, Storm. Bij Robuust ben ik al een tijd niet geweest, maar dat is ook een fantastische horecagelegenheid! De sfeer bij al deze zaken is altijd goed.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek en waarom?

Ik wil het stokje graag doorgeven aan mijn collega Remko Mulder. Remko is conciërge bij ons op school. Remko heeft veel contact met leerlingen en hij ziet de leerlingen ook daadwerkelijk. Hij treedt duidelijk op als dat moet (geen gezeur!) en tegelijkertijd gebruikt hij heel veel humor in zijn omgang met de leerlingen. Veel leerlingen kunnen dit in hem waarderen (en ik ook) en lopen dan ook weg met hem!