Dier van de Week in het Schuthok in Den Helder

Nieuws
Blacky.
Blacky. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Blacky is een knappe zwart witte gecastreerde kater met geboortedatum: 17-05-2020. Vanaf klein katje in huis en altijd tot volle vreugde maar soms loopt het leven in een andere richting dan tevoren gedacht. Zijn baasje moest voor langere tijd naar het buitenland waarop Blacky voor afstand in het asiel kwam.

Het is een lief dier, komt gezellig even kijken, een aaitje is ook prima. Opgewekt gaat hij op ontdekkingstocht om tussendoor graag even stil te staan voor wat aandacht en gezelligheid. Heel veel drukte is niet aan hem besteedt dus zit u nog midden in de kleine kindjes is dat iets minder passend. Verder zijn er geen restricties, Blacky is niet zo ingewikkeld. Hij heeft altijd als single kat gewoond. In het asiel is hij eigenlijk net in de open kattenkamer, vandaar zijn snuffelonderzoek in de struiken en de buitenren. De andere katten zijn geen probleem. Het is nog tekort om te kunnen zeggen of er echt vriendschap ontstaat.

De omgang met honden is niet bekend. Belangrijk is wel dat Blacky de mogelijkheid voor buitenspelen heeft. Een leven als binnenkat is niet aan hem besteedt. Hij vindt het heerlijk om telkens even naar buiten te gaan, weer binnen te lopen en gezellig weer naar buiten. Een soort patrouillelopen zou je kunnen zeggen. Tussendoor neemt hij de tijd voor een zonnig dutje op een warm plekje en natuurlijk moet de inwendige kat ook versterkt worden op zijn tijd. Echt een schootploffer? nee, wel groot liefhebber van aandacht en aaien. Geen medische bijzonderheden.

Het is op de foto’s niet goed te zien maar heel grappig, Blacky heeft op zijn staart en soort witte ring vandaar de aanhef als ringstaart-kat. Komt u kennismaken? U bent welkom! Er wordt gewerkt op afspraak. www.schuthok.nl