Kofferbakmarkten in Den Helder weer op stapel

Uitgaan
De Helderse kofferbakmarkten niet meer weg te denken.
De Helderse kofferbakmarkten niet meer weg te denken. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER  – Wethouder GertJan Nijpels van Opmeer, was in 1990 wethouder van Den Helder en bepaalde, nu inmiddels 33 jaar geleden, dat er elke vrijdag een kofferbakmarkt mocht worden georganiseerd op het parkeerterrein van ‘de Donkere Duinen’ in Den Helder. 

Kofferbakmarkten waren destijds nog niet zo populair als tegenwoordig, dus gingen organisatoren Ed van de Pol en Flip Kos er vanuit dat dit evenement hooguit zo’n twee á drie jaar zou duren. Ook anno 2023 is de belangstelling zó enorm groot, dat vaak het veldje van het Openlucht Theater moet worden ingeschakeld voor de verkoop van tweedehands spulletjes. Kofferbakmarkt ‘de Donkere Duinen’ is inmiddels de oudste kofferbakmarkt van Nederland. En nóg wil het wel eens een enkele keer gebeuren dat er plekken genoeg zijn en mensen naar huis moeten worden gestuurd. Komend seizoen kan uitsluitend een plek worden gereserveerd door het reserveringssysteem consequent door te voeren.

Door de coronamaatregelen moesten beide organisatoren in 2021 besluiten om op ‘de Donkere Duinen’ uitsluitend via www.flipkosmarkten.nl een plaats te reserveren en direct te betalen. Hoewel een aantal klanten van het eerste uur werden ‘gematst’, bleek het merendeel van de deelnemers dit systeem ontzettend prettig te vinden. Wanneer iedereen zijn/haar eigen plek op tijd boekt en de persoon die niet over een computer of mobiele telefoon beschikt, even een familielid vraagt de reservering te doen, kunnen er geen dubbels meer in het systeem ontstaan. Niemand hoeft dan al bij nacht en ontij zijn/haar bed uit om een plek te bemachtigen. Het computerprogramma is afgelopen winter uitgebreid getest en werkt feilloos. 

Alle reden dus om op 31 maart met een auto vol met leuke verkoopartikelen, naar het parkeerterrein tegenover parkeerterrein ‘de Donkere Duine’ te rijden. Wie rond 07.30 uur aanwezig is heeft tijd genoeg om zijn plek (6,5 x 4 m.) samen met al die andere liefhebbers in te richten. Om 08.00 uur barst seizoen 2023 los. Bezoekers zijn welkom van 08.00 tot 15.00 uur. Zij hebben hebben gratis toegang tot de markt.

Verkoopplek reserveren vanaf heden via: www.flipkosmarkten.nl

Afbeelding
Afbeelding