Heb jij ook een hart voor dieren? Word vrijwilliger bij de dierenambulance!
Heb jij ook een hart voor dieren? Word vrijwilliger bij de dierenambulance! (Foto: aangeleverd)

Dierenambulance zoekt vrijwilligers

19 jan, 07:53 Algemeen

REGIO - Dierenambulance Noord-Kennemerland zoekt vrijwilligers want hun werkgebied is een flink stuk groter geworden. De ambulance rijdt nu in Schagen en het zuidelijke deel van Hollands Kroon en blijft rijden in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo, Heerhugowaard en Langedijk. 

Door de uitbreiding van het werkgebied verwacht de ambulance jaarlijks circa 3000 ritten binnen te krijgen en daarom is de dierenambulance op zoek naar dierenvrienden die als vrijwilliger op de dierenambulance willen rijden of willen ondersteunen als bijrijder of vervoersvrijwilliger. Als vrijwilliger op de dierenambulance help je dieren in nood en dat is ontzettend bijzonder en mooi werk.

Wat doe je als vrijwilliger op de dierenambulance?

De werkzaamheden op de dierenambulance zijn enorm divers, er is voor iedere dierenvriend een passende functie te vinden. Als chauffeur bevrijdt je dieren uit benarde situaties, brengt hen zo veilig mogelijk naar een locatie zoals een dierenopvangcentrum of dierenarts, controleert zwerfdieren op chip en brengt gevonden dieren terug naar hun eigenaar. Ook kun je ingeschakeld worden om de brandweer, politie en andere gemeentelijke diensten te assisteren. Een rijbewijs is een must voor deze functie. Als bijrijder ben je de rechterhand van de chauffeur. Naast het ondersteunen op dierinhoudelijk gebied ben je het aanspreekpunt voor de meldkamer of zal je direct een melder te woord staan en handel je op nette en correcte wijze de benodigde administratie af. Voor deze functie is het beschikken over een rijbewijs niet nodig. Daarnaast zijn vervoersvrijwilligers heel erg welkom. In deze functie gaat het om het vervoeren van voornamelijk vogels naar de betreffende opvang maar het kan ook gebeuren dat we je vragen om dieren naar een andere locatie van de Dierenbescherming te brengen. Je hebt de beschikking over een rijbewijs en je werkt op een (vast) dagdeel minimaal 1x per week.?

Hart voor dieren

Naar welke functie je voorkeur ook uitgaat, voor alle vacatures geldt dat je er nooit alleen voor staat maar samenwerkt met collega’s met een groot hart voor dieren. Geen enkele melding of dienst is hetzelfde en dat zie jij als een uitdaging. Je flexibiliteit en creativiteit komen zo goed tot hun recht. Met jouw rustige maar doortastende manier van handelen stel je dier en mens gerust. Het werk op de dierenambulance is dankbaar en een avontuur maar kan je ook emotioneel zwaar vallen. Niet iedere melding loopt immers goed af. We zoeken daarom mensen die stevig in hun schoenen staan en minimaal 18 jaar oud zijn.

Wat krijg je ervoor terug?

Het redden van dieren geeft een geweldig gevoel maar er is meer! Zo ontvangen vrijwilligers reiskostenvergoeding, krijgen zij vakgerichte trainingen en kunnen zij deelnemen aan workshops en evenementen. Ben jij woonachtig in het werkgebied van Dierenambulance Noord-Kennemerland en spreekt deze job je aan? Solliciteer dan direct via www.dierenbescherming.nl/vacatures of stuur een mail naar dank@dierenbescherming.nl.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Dijk en Waard

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Gemeenteraad draagt nieuwe burgemeester voor Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Het mooiste meisje uit de klas komt uit Langedijk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
SV Vrone kiest voor zaterdagvoetbal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Vrouwen FC Marlène spelen finale play-offs om Kampioenschap van Nederland Algemeen 16 mei, 15:21
Afbeelding
Inschrijving Avond4Daagse Heerhugowaard Algemeen 16 mei, 15:11
Afbeelding
Genieten met een grote G tijdens Popweekend Dijk & Waard Algemeen 16 mei, 10:41
Afbeelding
Zevende Langedijker Walk Algemeen 16 mei, 10:12
Afbeelding
Orgelconcert in de Kooger Kerk Uitgaan 16 mei, 09:11
Afbeelding
10 vragen aan Ineke Schilstra Algemeen 16 mei, 08:02
Afbeelding
DTS heer en meester in Akersloot Sport 16 mei, 07:51
Afbeelding
Schrijf je in voor de veertigste Avondvierdaagse van Sint Pancras Algemeen 15 mei, 16:02
Afbeelding
Fijne muziek in ‘t Kerkhuys Spanbroek Uit 15 mei, 13:44
Afbeelding
FC Marlène onderuit tegen koploper Hovocubo; vrouwen bereiden zich voor op finale Sport 15 mei, 11:19
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief