Drie dagen feest tijdens Weidepop

Algemeen
Mark Kroon en Pascal Keizer organiseren voor de eerste keer het kermis-muziekfestival Weidepop.
Mark Kroon en Pascal Keizer organiseren voor de eerste keer het kermis-muziekfestival Weidepop. (Foto: AGHeeremansPhotography)

NOORD-SCHARWOUDE - Op het evenemententerrein De Speelweide in Noord-Scharwoude vindt in het paasweekend van 7, 8 en 9 april de eerste editie van Weidepop plaats. In een grote feesttent treedt een arsenaal aan topartiesten op met op hetzelfde terrein een kermis voor jong en oud.

Muziekfestival met Gerard Joling, Drukwerk en Mooi Wark

Mark Kroon en Pascal Keizer liepen al langer rond met het idee voor een ‘volksfestival’. “Een evenement net zo gezellig als de kermis in Zuid-Scharwoude, maar dan meer met een festivalvibe. Met veel muziek, grotere artiesten maar ook met een aantal kermisattracties op hetzelfde terrein. De kermis Noord-Scharwoude was ooit nog groter dan die in Zuid-Scharwoude, dat was dé plek waar iedereen naartoe ging. Door de jaren heen is dat helaas steeds minder geworden. Met Weidepop willen we dat weekend weer op de evenementenkaart zetten van Dijk en Waard.”  

Nederpop

Er wordt afgetrapt op Goede Vrijdag 7 april met een echte Nederpop-avond. “Het wordt één groot feest met optredens van Toontje Lager, Drukwerk en de Nederpop All Stars. Deze band treedt samen op met Henk Westbroek van het Goede Doel en Nol Havens (VOF De Kunst). We hebben juist voor deze muziek gekozen om ook het iets oudere publiek aan te spreken.” 

Zaterdag 8 april: Frans Bauer

Frans Bauer is toegevoegd aan de line up van de zaterdag, Lekker Hollands. Frans Bauer staat in Nederland al jaren aan de top. Wie kent zijn hits niet? Heb je even voor mij, De Regenboog, de volkszanger heeft tientallen hits op zijn naam staan. Naast Frans zullen ook onder andere Stef Ekkel, René Karst en Gerard Joling optreden.

Boerenrock op 9 april

De zondag wordt uniek. De beste Boerenrock bands uit de regio zijn gecontracteerd om er een ongeëvenaard feest van te maken. De mannen van Mooi Wark, Oôs Joôs, Pater Moeskroen en Dowwan Heze zullen de bühne betreden. De Feestploeg sluit deze avond en het festival af!

Kermis in het dorp!

Weidepop vindt plaats in een grote feesttent op de Speelweide. Naast Weidepop is ook een fantastische kermis met attracties voor jong en oud. De kermis is zoals elk jaar toegankelijk voor iedereen, dus neem gerust een kijkje. Het kermisterrein is iedere dag geopend vanaf 14.00 uur.

Nederpop artiesten

Er komen een aantal leuke Nederpop artiesten naar Weidepop. Onder andere Frans Bauer, Gerard Joling zullen komen optreden op zaterdag 8 april 2023. Zorg dat je erbij bent!

Nederpop bands

De mannen van Mooi Wark, Oôs Joôs, Pater Moeskroen en Dowwan Heze zullen het feest compleet maken op zondag 9 april. Onder andere het Westfriese Oôs Joôs zorgt altijd voor een gezellige sfeer.

Tickets voor Weidepop zijn te koop via www.weide-pop.nl vanaf 17,50 euro per ticket (excl. servicekosten). De Early Bird tickets zijn inmiddels uitverkocht.

(door Marsha Bakker)