Toppers Koen, Toby en Daan winnen Techniekprijs 2023

Algemeen
De trotse winnaars van de techniekwedstrijd. Vlnr. Koen, Toby en Daan. Rechts Jeffrey van Tetrix met een heerlijke taart.
De trotse winnaars van de techniekwedstrijd. Vlnr. Koen, Toby en Daan. Rechts Jeffrey van Tetrix met een heerlijke taart. (Foto: AG Heeremans Photography)

HEERHUGOWAARD – Ruim baan voor techniek bij het Trinitas College, locatie Johannes Bosco. Woensdagochtend 8 maart ging tussen 08.30 en 09.00 uur alle aandacht uit naar drie leerlingen van de school die een bijzondere prestatie hadden geleverd. Koen, Toby en Daan waren de winnaars van de Techniekwedstrijd 2023 en ontvingen deze ochtend met veel plezier niet alleen de grote wisselbeker, maar ook een lekkere taart en een cadeaubon.

Niet alleen onderwijsassistent Peter Geerts was bijzonder trots op het drietal; tijdens de uitreiking van de wisselbeker waren vrijwel álle docenten aanwezig om Koen, Toby en Daan de hand te schudden. “Het was weer de eerste wedstrijd na een afwezigheid van drie jaar”, legt Peter uit. “Ook in 2018 en 2019 wonnen we de hoofdprijs.” 

Op het grote Techniekplein in de school zijn jongens en meisjes hard aan het werk. Er heerst een serene rust. “Het is opvallend dat ook steeds meer meisjes opleidingen in de techniek gaan volgen. Daar maken wij ons echt sterk voor. Op dit moment zijn er acht meisjes en voor het nieuwe schooljaar zal dit aantal ongetwijfeld overtroffen worden.”

Korte voorbereiding

Trinitras College, locatie Johannes Bosco telt ongeveer 950 leerlingen. Na de studie van vier jaar zullen de jongens en meisjes met open armen worden ontvangen door werkgevers die staan te springen om vakmensen. Eén van drie winnaars van de Techniekwedstrijd is Daan. Hoewel hij pas zestien jaar is, is hij nu al een absolute topper op het gebied van lassen. “Na dit schooljaar ga ik naar Tetrix om een techniekopleiding te volgen. Ik wil allround constructiewerker worden en ook verschillende lasdiploma’s halen. Voor de wedstrijd moesten we een soort vuurschaal maken en op de wedstrijddag zelf hadden we bijna een hele dag de tijd om het werkstuk te maken. Het was best een uitdaging, maar niet echt lastig. Wij hebben met z’n drieën allemaal een vuurschaal gemaakt en waren ruimschoots voor de deadline klaar, terwijl deelnemers van de andere scholen nog lang niet klaar waren.’’


Alle docenten zijn trots op het drietal dat de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Op de voorste rij links onderwijsassistent Peter Geerts. - (foto: AG Heeremans Photography)

Spannend

“De wedstrijddag begin februari werd gehouden bij Tetrix aan de WM Dudokweg. Naast onze school streden nog vier scholen mee om de prijzen: PCC Oosterhout Alkmaar, Tabor d’Ampte Hoorn, Wiringherlant Wieringerwerf en Regius College Schagen. Nadat alle werkstukken waren beoordeeld werd aan het eind van de dag de winnaar bekendgemaakt. En dat waren onze jongens, die inderdaad woensdagochtend de beker in ontvangst mochten nemen en een heerlijke taart kregen uit handen van Jeffrey van Tetrix”, vertelt Peter Geerts. 

Namens de hele school zet hij het drietal graag in het zonnetje. “Onze complimenten voor de mannen. We zijn bijzonder trots op hen! Zij zijn immers de techneuten van de toekomst. Wij hopen met ons Techniekplein nog veel meer jongeren enthousiast te kunnen maken voor techniek.”