Expositie Theresia Prud’homme de Lodder bij galerie Kraayeveld

Cultuur
Expositie Theresia Prud'homme de Lodder bij galerie Kraayeveld.
Expositie Theresia Prud'homme de Lodder bij galerie Kraayeveld. (Foto: aangeleverd)

NOORD-SCHARWOUDE - Tot zover. Onder deze titel toont galerie Ronald Kraayeveld een overzichtstentoonstelling van schilderijen van Theresia Prud’homme de Lodder uit de afgelopen twintig jaar maakt.

Van hyperrealistische portretten en stillevens uit haar eerste jaren tot het expressieve, kleurrijke landschappen en zeegezichten waarmee zij nu bezig is. De expositie maakt ook deel uit van de Langedijker Kunstroute.

Theresia Prud’homme de Lodder (Den Helder, 1960) uit Oudkarspel volgde opleidingen teken- en schilderkunst in Leeuwarden en Arnhem (ArtEZ). Sinds het begin van deze eeuw exposeerde zij bij galeries in Utrecht en ‘s-Graveland. Ook bij de Kunstuitleen in Alkmaar was werk van haar te vinden.

Schilderbeest

‘Een schilderbeest’ werd ze door docenten en medestudenten in Arnhem genoemd. Wie haar in haar atelier aan het werk ziet, ziet niet alleen de verfspatten op het doek, maar ook tegen de muur achter en op de grond onder haar ezel, terwijl ook haar kleren vaak niet ongeschonden uit de strijd met verf, kwast, paletmes en doek komen.

Langedijker Kunstroute

Tijdens de Langedijker Kunstroute (26, 27 en 28 mei) is de galerie geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie loopt door tot zaterdag 24 juni. Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag van 13 tot 17.30 uur. Adres: Dorpsstraat 625 in Noord-Scharwoude. Zie ook www.galeriekraayeveld.nl.

Theresia Prud'homme de Lodder.