Ierse rasmuzikanten Brendan Monaghan & Niall McClean in Poldermuseum

Cultuur
Ierse rasartiesten op het podium in het Poldermuseum.
Ierse rasartiesten op het podium in het Poldermuseum. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Liefhebbers van Ierse muziek komen zondagmiddag 28 april volop aan hun trekken in Poldermuseum Het Oude Gemaal. Van 14.00 tot 16.00 uur verzorgen muzikanten Brendan Monaghan & Niall McClean een bijzonder concert.

De Ierse singer/songwriter Brendan Monaghan treedt zowel in eigen land als daarbuiten regelmatig op. In zijn muziek hoor je de beste aspecten van klassieke folk/rock, het talent van de singer/songwriter en de fijngevoelige Ierse folk-traditie, en dat alles tezamen in een aantrekkelijk, heerlijk in het gehoor liggend pakket. Hij stond met internationale grootheden op affiches voor concerten en festivals en heeft songs gecomponeerd voor diverse uitvoerende artiesten. Hij heeft in zijn lange carrière negen lp’s uitgebracht.

Niall McClean speelt viool vanaf zijn tiende jaar. Hij heeft veel prestigieuze prijzen gewonnen, zowel op solo- als op groepsniveau, waaronder de North America CMA International Award in Gatlinburg voor beste band met The Cattle Company. Hij heeft zijn eigen County of Down meerdere malen vertegenwoordigd op het niveau van Ulster en All Ireland en heeft over de hele wereld gespeeld, vooral in Europa en de VS. Hij was recentelijk te zien op het werelddansfestival in Nederland.

Reserveer nu je tickets via www.poldermuseumheerhugowaard.nl