Strategische aankoop gemeente Bovenweg Sint Pancras

Gemeentenieuws
Gemeente Dijk & Waard doet trategische aankoop Bovenweg 74.
Gemeente Dijk & Waard doet trategische aankoop Bovenweg 74. (Foto: Google Maps)

DIJK & WAARD - De gemeenteraad van Dijk & Waard heeft afgelopen dinsdag 12 maart een besluit genomen over het integraal huisvestingsplan onderwijs en ruimte voor binnensport. Hierbij kwamen een nota van het grondbeleid en een strategische aankoop aan de Bovenweg in Sint Pancras aan bod. 

In het huisvestingsplan onderwijs en ruimte voor binnensport staat beschreven wat er nodig is aan uitbreiding en vernieuwing van onderwijsgebouwen en ruimtes voor binnensportactiviteiten. De ruimtes worden zowel door scholen als sportverenigingen gebruikt. De raad heeft de documenten vastgesteld en het college de opdracht gegeven om in samenwerking met schoolbesturen en binnensportverenigingen plannen te maken. Deze plannen worden vervolgens aan de raad voorgelegd. 

Nota grondbeleid 

De raad heeft ook de nota grondbeleid vastgesteld. Grondbeleid helpt de gemeente om beleid, visie en ambities waar te maken. Onder andere economie, wonen, bereikbaarheid, leefbaarheid, energietransitie en duurzaamheid spelen hierbij een belangrijke rol. De gemeente heeft gekozen voor een dynamisch grondbeleid en bij elke situatie wordt gekeken welke houding en rol de gemeente kan invullen. De raad heeft het college toestemming gegeven om strategische aankopen te doen tot 2,5 miljoen euro. 

Strategische aankoop Bovenweg 

Er is geld beschikbaar gesteld voor de aankoop van een stuk grond aan de Bovenweg 74 in Sint Pancras. Door dit stuk grond - gelegen naast basisschool Het Baken - verstevigt de gemeente de grondpositie rond de school.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant