Start inschrijven voor activiteiten van ’t Kruis Bruist

Nieuws
Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen dit jaar weer meedoen aan de Kinderspelen tijdens ’t Kruis Bruist.
Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen dit jaar weer meedoen aan de Kinderspelen tijdens ’t Kruis Bruist. (Foto: Richard Rood)

‘T KRUIS - In het derde weekend van juli is het weer feest op de ijsbaan in ’t Kruis! Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli vindt ’t Kruis Bruist plaats: een driedaags evenement met sportieve en gezellige activiteiten voor jong en oud(er). Met onder meer kinderspelen, 5x5 voetbal, kermisattracties, een MTB-race en een family obstacle run. Ook is er elke avond live muziek van onder andere mAaS, DIS Band, Kees en Sonja en Q-Music Foute Party. Meedoen aan een van de activiteiten? Schrijf je dan nu in via www.kruisbruist.nl.

MTB-race en family obstacle run

Zaterdagochtend gaat het feest van start met een obstacle run voor de hele familie (5+). In 45 minuten tijd leg je zoveel mogelijk rondjes op het parcours af. Het parcours bestaat uit meer dan 20 obstakels over een lengte van 1 kilometer. ’s Middags om 16.00 uur start het 5x5 voetbal, gevolgd door het beachhandbaltoernooi dat in samenwerking met KSV en Heerhugowaard Sport georganiseerd wordt. Wegens groot succes komt ook de mountainbike-race weer terug; zondag 16 juli kun je meedoen aan een unieke race waarbij je dwars door de weilanden van ’t Kruis crosst. Om 11.00 uur start de race voor junioren (5-16 jaar) en de volwassenen starten om 12.30 uur. Uiteraard zal ook het populaire Kubb-spel weer gespeeld worden op de laatste dag van het evenement.

Kinderspelen

Zaterdag- én zondagmiddag kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar) meedoen aan de Kinderspelen. De kinderen gaan aan de slag met sport challenges, spelletjes als sjoelen en pingpongen. Daarnaast kunnen ze zich laten schminken. De spellen worden aangeboden op verschillende niveaus.

Over ’t Kruis Bruist

Het driedaagse evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Daardoor heeft iedereen gratis toegang tot het terrein. Voor deelname aan de sport- en spelactiviteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Meer informatie over het evenement is terug te vinden op www.kruisbruist.nl. Meedoen aan een van de activiteiten? Meld je dan aan via de website.

Kijk voor meer info en foto’s van vorig jaar op www.kruisbruist.nl. Volg het evenement op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws.