Cobie en Petra Kaan-Beers fietsen 220 kilometer voor goed doel

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD – Cobie en zus Petra Kaan-Beers hebben afgelopen weekend onder prima omstandigheden een fietstocht gereden van 220 kilometer. Van ’t Veld naar het Belgische Poppel. De opbrengst van maar liefst 8352,00 euro gaat naar de Stichting Maudvicfoundation 

Twee jaar geleden reden Cobie en Petra ook al de fietstocht. “Toen van Poppel naar ’t Veld en dat leverde een totaalbedrag op van 6800 euro. Dit jaar is het eindbedrag een stuk hoger. Wij rijden voor ons nichtje Maud Baas en de Belgische Vic Adriaanse. Beiden lijden aan de ernstige ziekte Non Ketotische Hyperclycinemie (NKH). Kort uitgelegd stapelt door een enzymdefect glycine op in het lichaam en voornamelijk in de hersenen.”

Ludiek

De zusjes Cobie (66) en Petra (68) waren ook ditmaal gekleed in hun bijenpakken. “De hommel of bij staat in het logo voor de foundation en is gekozen omdat ze aerodynamische gezien niet zouden kunnen vliegen. Op de eerste dag reden we 113 kilometer en op de tweede dag108 kilometer. Twee prachtige routes door ons mooie Nederland en later België. Het was helemaal niet zwaar en we hadden alles voor de wind. We hebben overnacht de Stay Oké in Bunnik en daar was het allemaal goed voor elkaar. Wij hebben 2377,58 euro opgehaald en het totale bedrag was 8352,00 euro. Een fantastisch resultaat.”

Cobie en Petra Beers willen graag de volgende sponsors bedanken: Nh1816, Stichting Lief Langedijk, Bossen & de Bakker, Auto service Bakker en alle vrienden, familie, buren en tennismaatje.

Meer informatie over de foundation (ook voor donaties): www.maudvicfoundation.eu.

Door: Ruud de Waard

Afbeelding
Afbeelding