Wethouder Nils Langedijk opent tentoonstelling van kindertekeningen

Nieuws
Wethouder Langedijk in gesprek met een van de jonge kunstenaars.
Wethouder Langedijk in gesprek met een van de jonge kunstenaars. (Foto: Gemeente Dijk en Waard)

HEERHUGOWAARD - Hoe ziet Dijk en Waard er over 25 jaar uit? Kinderen van zes basisscholen tekenden hun visie op de toekomst. Hun werk is de komende twee weken te bewonderen in het gemeentehuis.

De gemeenteraad besloot 2 april unaniem om de strategische omgevingsvisie ter inzage te leggen. De omgevingsvisie geeft een beeld van hoe de gemeente er straks uitziet, richting 2047 en verder. Waar kunnen en willen we nog woningen bouwen? Waar is ruimte om duurzame energie op te wekken? Waar kunnen we straks werken, winkelen en sporten? 

In de visie staan de belangrijkste doelen omschreven voor wonen, werken, groen, mobiliteit, duurzaamheid en ruimte voor cultuur, sport en onderwijs.

Tekenuitdaging

Aan wie kun je beter vragen hoe Dijk en Waard eruit moet komen te zien dan aan onze kinderen? Daarom heeft de gemeente een tekenuitdaging op een zestal basisscholen in onze gemeente georganiseerd. Wethouder Nils Langedijk heeft de leerlingen gevraagd om een tekening te maken over hoe zij denken dat hun straat er over 25 jaar uitziet of hoe zij hopen dat hun straat er over 25 jaar uitziet. De fantasie kon daar natuurlijk lekker bij worden gebruikt. 

Dinsdag 23 april opende de wethouder samen met enkele jonge kunstenaars de tentoonstelling in het gemeentehuis aan de Parelhof in Heerhugowaard. Alle tekeningen zijn nog tot en met vrijdag 10 mei te bewonderen in het openbare gedeelte van het gemeentehuis.


Visie van een kind: fabrieken worden gesloopt, zodat er ruimte is voor speeltuinen. - (Foto: Gemeente Dijk en Waard)