Inschrijving Triathlon Langedijk start 3 februari

Sport
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

LANGEDIIJK - Woensdag 21 juni start de tiende editie van de Van der Voort Triathlon Langedijk. Een bijzondere mijlpaal van dit unieke evenement, waar de organisatie van Stichting Triathlon Langedijk en Triatlonvereniging Zwefilo extra aandacht aan willen besteden. Vanaf vrijdagavond 3 februari  kunnen sportievelingen zich inschrijven om mee te doen.

Het is een laagdrempelig, recreatief evenement over de kortste triathlon afstanden circa 600 meter zwemmen, 18,4 kilometer fietsen en 5 kilometer  lopen. Deelname is individueel mogelijk, maar ook als team van twee of drie atleten, waarbij eenieder één of twee van de onderdelen voor zijn/haar rekening neemt. Dus iedereen die een beetje sportief is, kan meedoen!

De start en finish van het evenement zijn bij Hotel Restaurant De Buizerd aan de Spoorstraat in Noord-Scharwoude. Hier is ook de wisselzone.

Het zwemmen is direct voor De Buizerd in het kanaal Alkmaar-Kolhorn, daarna wordt er gefietst op een parcours aan de overzijde van het kanaal waarbij de deelnemers een viertal ronden moeten afleggen. Als laatste wordt er gelopen door de Spoorstraat en de Dorpsstraat in Oudkarspel met finish direct voor De Buizerd. De eerste start is om 19.00 uur.

De animo voor deelname individueel was de vorige edities groot, dus wees er snel bij en schrijf je in voor deze speciale editie. Als duo of trio kun je deelnemen als gezin, vrienden of bedrijfsteam, waarbij niet alleen het winnen, maar vooral ook het meedoen en de gezelligheid voorop staan. Alle deelnemers ontvangen deze 10e editie een speciale herinnering.

Na de triathlon is er gezellige nazit in De Buizerd of bij mooi weer buiten op het terras.

Inschrijven voor de triathlon kan vanaf vrijdagavond 3 februari 2023 19.00 uur. Alle informatie over de inschrijving en de triathlon zie www.triathlonlangedijk.nl Er is plaats voor 170 individuele deelnemers en 40 teams.

Van der Voort Triathlon Circuit 2023

De Van der Voort triathlon Langedijk maakt deel uit van het Van der Voort Triathlon Circuit. Dit is een reeks van 5 triathlon wedstrijden in de kop van Noord-Holland. Naast Langedijk maken de volgende wedstrijden deel uit van het circuit;

Stad van de Zon Triathlon Heerhugowaard 7 juni 2023Triathlon Niedorp 5 juli 2023Triathlon Schagen 11 juli 2023Triathlon Anna Paulowna 26 augustus 2023

Van deze wedstrijden wordt een gezamenlijk klassement bijgehouden. Om je te kwalificeren moet je aan minimaal drie wedstrijden meedoen. Er zijn in totaal 10 klassementen verdeeld over mannen en vrouwen en over vijf leeftijdsgroepen, uiteenlopend van onder de 19 tot boven de 60 jaar.

Op 3 februari as start ook de inschrijving voor de triatlon Heerhugowaard (18.00 uur) en triatlon Niedorp (20.00 uur). De start inschrijving voor de triatlon Schagen en triatlon Anna Paulowna wordt later bekend gemaakt.

Afbeelding
Afbeelding