Aanvoerder Maik den Iseger ‘Mr. LSVV’ met voetbalpensioen

Sport
Voorafgaand aan zijn laatste wedstrijd werd aanvoerder Maik den Iseger bedankt voor zijn wedstrijden in LSVV 1.
Voorafgaand aan zijn laatste wedstrijd werd aanvoerder Maik den Iseger bedankt voor zijn wedstrijden in LSVV 1. (Foto: Michel Bes – www.facebook.com/MBSportfoto)

ZUID-SCHARWOUDE - Maandag 29 mei was het Tweede Pinksterdag, maar bovenal een bijzondere dag omdat aanvoerder Maik den Iseger zijn laatste officiële competitiewedstrijd speelde voor LSVV-1 tegen IVV met in de laatste minuten zijn specialiteit een doelpunt met zijn ‘koppie’, dat helaas werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Maik speelde sinds zijn vijfde levensjaar voor de plaatselijke club LSVV in Langedijk en wist zijn debuut te maken in het eerste elftal op zijn zestiende (2008). Als zeer gewaardeerde rechtsback wist hij menig aanvallen te neutraliseren met de nodige genoegen van zijn keeper(s). Niet alleen in de verdediging wist hij zijn mannetje te staan, ook in de aanval heeft hij als opkomende rechtsback in het eerste elftal meer dan vijftig doelpunten op zijn naam staan die veelal gemaakt werden met het hoofd. Nu na ruim 350 wedstrijden, twee kampioenschappen (vierde klasse, derde klasse), promotie naar de eerste klasse (via nacompetitie), meer dan tien Zuurkoolcups(plaatselijk toernooi onder vier lokale Langedijker clubs)en meer dan 50 doelpunten voor het eerste elftal verder komt hieraan een einde.

Voor deze enorme prestatie is Maik gisteren bij LSVV voor aanvang van de laatste competitiewedstrijd tegen IVV onder toeziend oog van zijn partner, hun dochter, familie, vrienden, ploeggenoten, oud ploeggenoten, (oud)trainers, diverse vrijwilligers, LSVV-bestuur in het zonnetje gezet. 

Na afloop van deze wedstrijd in de altijd gezellige kantine noemde een van zijn favoriete trainers Jan Kramer hem gisteren in zijn speech dan ook niet voor niets Mr. LSVV, deze titel kreeg hij niet alleen wegens zijn prestaties op het veld, maar ook naast het veld is Maik een fanatiek en inspirerend persoon. Hij zet zich veel in voor de club van o.a. sponsoracties, voor de jeugd en vele andere diverse clubacties. Ook heeft Michiel Pronk nog een aantal leuke anekdotes verteld en werd Maik nog verrast met een gemonteerd filmpje(initiatiefnemers, Tim Bruin en Daan Brinkkemper) van eerder genoemde aanwezigen die in de bestuurskamer werd getoond, waarna een groepsfoto op het A-veld op verzoek van Michel Bes werd gemaakt. Daarna werd het feest voortgezet in de kantine van LSVV.


Na afloop van zijn 351e wedstrijd in LSVV 1 namen huidige en oud selectiespelers, familie, vrienden, huidige- en oud selectiespelers, bestuursleden, (oud) trainers en LSVV vrijwilligers afscheid van Maik den Iseger. - Foto: Michel Bes – www.facebook.com/MBSportfoto

Het is hem ontzettend gegund om nu lekker van zijn voetbalpensioen te genieten met zijn gezin, familie en vrienden. Hij zal ongetwijfeld nog vaak op de club te zien zijn en zich inzetten voor diverse acties, want zo gek als hij daarop is, kan hij dit ook niet laten. Namens iedereen van LSVV: Maik bedankt en geniet en heel veel plezier met alles wat je gaat doen!

door Theo & Dominic den Iseger