Anoek Haanstra van Turn Totaal Langedijk bemachtigt ticket NK-brugfinale

Sport
Anoek Haanstra, hier in actie op vloer, is volgende maand NK-finaliste op brug.
Anoek Haanstra, hier in actie op vloer, is volgende maand NK-finaliste op brug. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD/ TILBURG - Indy Jongenburger en Anoek Haanstra van Turn Totaal Langedijk gingen zondag 17 maart, goed voorbereid maar met gezonde zenuwen, samen met hun coach Robin Butter op pad naar Tilburg. Dat was de locatie voor de halve finale van de Nederlandse kampioenschappen turnen voor de junioren in de 3e divisie.

In de meerkamp zou van de twintig deelnemende turnsters alleen de top drie doorstromen naar de finale volgende maand in Den Haag. De kans om dat te halen was dus erg klein. Beide dames turnden een keurige wedstrijd op alle vier de toestellen, waarbij Anoek boven zichzelf uitsteeg. Ze was ingedeeld in een hoger niveau dan enkele jaren eerder en het was dan ook heel knap dat ze in dit toernooi allround vijfde werd. 

Teamgenoot Indy was nog maar net hersteld van een blessure en wist zich desondanks goed staande te houden. Zij eindigde op de zeventiende plaats. 

Toestelfinale

Naast de meerkamp waren ook de prestaties op de vier losse toestellen van groot belang. Waar de kans op een NK-finale bij de meerkamp al klein was, werd per toestel gedacht dat dit een vrijwel onmogelijke opgave zou zijn. Per baan van twintig deelnemers zou namelijk voor maar één turnster het zo begeerde finaleticket klaarliggen. Blijkbaar stelde TTL zich vooraf iets te bescheiden op, want in een zeer sterk deelnemersveld blonk Anoek uit met een foutloze oefening op de brug. Toen de eindrangschikking bekend werd gemaakt bleek ze glansrijk te hebben gewonnen. Ze mag zich de komende maand extra focussen op dit onderdeel, op weg naar haar eerste NK-toestelfinale. 

Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.