Goudentientjes Kolfcomité organiseert ‘de Heerlijkheid 3-tal toernooi’

Sport
Afbeelding
(Foto: kolfbond.nl)

DIJK EN WAARD - Vanwege het grote succes organiseert het Goudentientjes Kolfcomité ook dit jaar weer ‘de Heerlijkheid 3-tal toernooi’. Kolf is een traditionele Nederlandse sport die wordt gespeeld met een houten slaghout (kliek) en een bal op een overdekte kolfbaan. Het doel is om de bal via palen en puntenvakken te slaan om zo veel mogelijk punten te scoren.

Net als vorig jaar zijn kolfspelers (dames en heren) én niet-kolfspelers uit Dijk en Waard welkom om deel te nemen en het kolfspel te ontdekken. Elke speler speelt individueel 5 slagen met zijn team. De kansen op winst zijn gelijk verdeeld voor heren-, dames- en niet-kolfspelers dankzij voorgiften (extra punten) tot 54 punten voor bepaalde spelers. Het reglement van het toernooi is hier te vinden. 

De voorrondes vinden plaats op zaterdagmiddag 18 en 25 mei, beide starten om 13.00 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers). De finale is op 15 juni, waar de 10 beste teams vanaf 13.00 uur strijden om de overwinning.

Inschrijven

Inschrijving kan uitsluitend via het formulier op de website. Geef de datum op waarop je wilt spelen en het deelname trio. Je kunt ook spelen met leden van andere verenigingen uit Dijk en Waard. Dames en heren kunnen samen een trio vormen.

Schrijf je in voor dit toernooi als trio of individueel. De organisatie zal een team samenstellen indien nodig. Het inschrijfgeld bedraagt 5,00 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee van de organisatie. Inschrijvingen sluiten op 8 mei.

Voor meer informatie over kolfsport, bezoek kolfbond.nl.