Fris Springlevend! 75 Jaar Fris Edam nog twee weken te zien

Algemeen
Fris Springlevend! 75 Jaar Fris Edam is nog twee weken te zien in het Edams Museum.
Fris Springlevend! 75 Jaar Fris Edam is nog twee weken te zien in het Edams Museum. (Foto: aangeleverd)

EDAM - Vanaf oktober 2021 is de tentoonstelling Fris Springlevend! 75 jaar Fris Edam te bewonderen in het Edams Museum. Deze tentoonstelling loopt ten einde. Er resteren nog twee weken waarin je de tentoonstelling kunt bezoeken, voor de sluitingsdatum op 20 maart. 

Van 1947 tot 1969 was de fabriek van NV Keramische Industrie Fris gevestigd aan de Baandervesting te Edam. Door het vakmanschap van de medewerkers, de moderne en functionele ontwerpen van Willem Hendrik de Vries en de nadruk op kwaliteit werd Fris al snel toonaangevend in de productie van serviezen en vazen.

Ter feestelijke afsluiting presenteert verzamelaar Henk Conijn op 19 en 20 maart in de Grote Kerk Edam zijn unieke collectie Fris serviezen in de verkooptentoonstelling Fris op tafel. Ook wordt in de Grote Kerk doorlopend de bedrijfsfilm getoond die in 1957 ter ere van het tienjarig jubileum van de N.V. Keramische Industrie Fris werd gemaakt.

Naast Fris Springlevend! in het Stadhuis is in Het Coopmanshuys ook de tentoonstelling Zwervend Verwerf Ik. W.O.J. Nieuwenkamp thuis in het Edams Museum nog tot en met 20 maart te zien.

Natuurlijk is er ook nog de kans het rijk geïllustreerde boek Fris Edam, Keramiek 1947-1969 aan te schaffen. Openingstijden op edamsmuseum.nl