Ambachtendag scheepswerf

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

EDAM - Op de scheepswerf in Edam is zaterdag 30 maart ambachtendag. Er is deze dag van alles te doen voor jong en oud. De Stichting Historische Werf Edam (SHWE) is opgericht ten behoeve van behoud en voortbestaan van Historische Scheepswerf Groot in Edam. De laatste overgebleven, in werking zijnde, eeuwenoude scheepswerf van de vele die Edam ooit rijk was.  Tevens heeft de stichting tot doel om de kennis over scheepsambachten over te dragen en te behouden voor de volgende generaties.  En tegenwoordig ligt er de Wieringeraak WR167 waaraan hard wordt gewerkt door vrijwilligers om het schip te restaureren en in de vaart te houden. 

De Wieringeraak WR167, het pronkstuk van de Stichting Historische Werf Edam kunt u in volle glorie bezichtigen.U kunt ook kanoën op het Boerenverdriet of een rondje over de Voor- en Nieuwe haven. Kinderen mogen alleen mee onder begeleiding. 

Stichting Odion, helpt mensen met een beperking om iedere dag zo fijn mogelijk maken, zij verkopen vandaag leuke zelfgemaakte spullen. Daarnaast werken zij aan de Volendammer kwak VD84 om het schip te behouden.

Smederij in de Dars is er om samen met u mooie sieraden te smeden.  Het touwknopen kunt u bij Aad Donkersloot niet alleen bekijken, maar ook zelf uitproberen.  Arie Kaars rookt de lekkerste makrelen. De Volendammer Brouwerij VD Bier geeft een demonstratie bierbrouwen. Zeilmaker Joep Steur maakt niet alleen zeilen maar ook prachtige tassen van zeildoek. Anneke Lansen laat zien hoe je Etherische oliën tot schoonmaak en verzorgingsproducten verwerkt. Er komt een kleine sleepboot waar u, met de kinderen, een stukje mee kunt varen.

Met een sterke magneet gaan we magneetvissen, er liggen tal van ijzeren voorwerpen rondom de werf in het water, zoals het VOC muntje dat we een paar jaar terug hebben gevonden.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur op de Historische Scheepswerf Groot, Lingerzijde 25, Edam. 

Entree € 2,50 (kinderen tot 4 jaar €1,-). Zie ook www.varenderfgoededam.nl