Nieuw indoorfestival in Volendam

Nieuws
Reusachtige, lichtgevende paddenstoelen geven het gevoel van de neon jungle.
Reusachtige, lichtgevende paddenstoelen geven het gevoel van de neon jungle. (Foto: Babiche Tervoort)

VOLENDAM - Reusachtige, lichtgevende paddenstoelen die oplichten in de duisternis, een mysterieuze tent op het podium, met groen bedekte wanden en in het hart van dit fluorescerende paradijs een DJ booth; voor het nieuwe indoorfestival TERPLEKKE ondergaat poppodium PX in Volendam een complete metamorfose.

“Je herkent PX straks echt niet terug. We laten geen centimeter van de wanden meer over”, lacht Genno Kaandorp, een van de organisatoren. Met zijn broer Herke, zusje Britte en vriendinnen Wiep Jonk en Emilie Anslan organiseert hij onder de naam TERPLEKKE het themafeest Into The Neon Jungle. Het is een van de nieuwe evenementen uit de co-creatie koker van PX. Bianca Vos, programmeur: “We geven muzikanten regelmatig de ruimte om een avond te organiseren dus co-creatie is voor ons niet nieuw, maar voor de leeftijdsgroep tussen de 20 en 35 werd het tijd om het nieuw leven in te blazen.” Genno Kaandorp: ”Er is hier in de gemeente veel voor kinderen en ouderen, een stuk minder voor 20 tot 35-jarigen. Tig mensen uit de buurt gaan naar festivals als Mystic Garden waar het draait om beleving, maar waarom doen we hier niet?” Herke voegt daaraan toe: “We willen mensen samenbrengen die van festivals houden maar niet 2 uur onderweg willen zijn.”

De vriendengroep is niet onbekend met het organiseren van feesten. Een deel van de groep is actief bij het KAASPOP festival in Edam, en voor Corona organiseerden ze met elkaar kleinschalige themafeestjes. Met de faciliteiten en ervaring van PX kan de groep het grootser en professioneler aanpakken. Wiep Jonk: “Door de film Erik of het Klein Insectenboek kwamen we op het thema Into The Neon Jungle. Het leek mij leuk om je op de dansvloer in een wereld te wanen waarin jezelf kleiner bent. Daarom hebben we ook enorme paddenstoelen, die je het gevoel geven alsof je in een fantasiewereld staat. We hebben neon eraan toegevoegd omdat we daar qua decoratie en licht veel mee kunnen.” Genno Kaadorp vult enthousiast aan: “Naast de aankleding is de line-up echt geweldig. We hebben uiteindelijk een mix gevonden van dj’s uit deze omgeving en dj’s die op grote festivals hebben gedraaid, zoals Socrates op ADE en Into the Woods. Bianca kwam met Chelsea, een gaaf lokaal talent, en Laura Jane die qua muziek goed past bij de jungle vibe die we willen neerzetten. En we starten lekker chill met DJ Laurent van SOOZE events. Ik weet zeker dat iedereen straks denkt van ‘jee, wat vet, dat dat hier kan’. Het wordt gewoon een super gave avond, waarin je je helemaal in een jungle waant.”

TERPLEKKE Into The Neon Jungle: zaterdag 23 maart in PX Volendam (18+)

Genno Kaandorp, Wiep Jonk en Herke Kaandorp organiseren een indoorfestival in PX Volendam