Marco Daman voor de vestiging van Finish Profiles.
Marco Daman voor de vestiging van Finish Profiles. (Foto: John Verweij)

Finish Profiles opent vanaf nu ook iedere zaterdag haar deuren

Partnerbijdrage

PURMEREND - Finish Profiles uit Purmerend bestaat al meer dan 40 jaar. De producent van dak- en gevelbeplating levert niet alleen in Nederland, maar ook ver over de grens. Toch kent lang niet iedereen in onze regio de leverancier van lichtgewicht staalconstructies en comfortabele tuinkantoren. Daarom verruimt Finish Profiles haar openingstijden voor bedrijven én particulieren met een zaterdagopenstelling. Ook tijdens de open dag op 25 juni is iedereen welkom om een kijkje te nemen in het bedrijf. 

De entree, aangrenzende showroom én fabriekshal van Finish Profiles Group zien er bij binnenkomst indrukwekkend uit. De Purmerendse producent van duurzame staalconstructies staat al veertig jaar landelijk bekend als één van belangrijkste leveranciers van hoogwaardige dak- en gevelbeplating. Marco Daman is als sales manager verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten. Marco: “Finish Profiles Group bestaat uit verschillende divisies met ieder zijn eigen specialisme in de staalbouw.” Sinds anderhalf jaar is Finish Profiles gevestigd aan de Component in Baanstee-Oost. Naast het leveren van bouwmaterialen ontwerpt, produceert, levert en bouwt Finish Profiles Group bedrijfshallen, zelfbouwloodsen, garageboxen en utiliteitsgebouwen. De divisie Finish Frame maakt stalen frames voor chalets op vakantieparken. Marco: “Deze divisie draait, nu we met z’n allen ons eigen land herontdekken als vakantieland, op volle toeren. Met de lichtgewicht staalconstructies kunnen we ook razendsnel ‘optoppen’: dat betekent dat we een bestaand gebouw kunnen verhogen met meerdere bouwlagen.” 

Uniek in Nederland

Finish Profiles heeft de afgelopen jaren voortdurend geïnnoveerd. “Een van de meest recente innovaties is het Finish Klik Felsdak: een stalen alternatief voor de traditionele zinken felsbanen. Hiermee zijn we uniek in Nederland”, zegt Marco. “De stalen platen kunnen snel en makkelijk worden gemonteerd, hebben een lange levensduur en zijn duurzaam en onderhoudsarm.” De producten van Finish Profiles hebben verschillende toepassingen. Marco: “We leveren maatwerk. De klant bepaalt zelf de lengte, de hoogte, de coating en de kleur van het profiel. En heb je genoeg van steeds terugkerend onderhoud, dan hebben wij een aantrekkelijk en duurzaam alternatief.”

Duurzaam bouwen

Chris van der Vossen, de energieke directeur van Finish Profiles Group, kreeg enkele jaren geleden bekendheid door het bouwen van scholen en huizen in het door een aardbeving getroffen Nepal. In no-time werden daar de lichtgewicht stalen constructies geplaatst. Marco: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk in ons bedrijf. We sponsoren veel lokale acties en evenementen. Toen tijdens de coronacrisis mensen hier in de regio hun baan verloren, konden wij hen werk bieden. Ook duurzaam bouwen is een prioriteit: we zijn de initiatiefnemer van een bouwsysteem in koudgewalst staal, waarvan de uitstoot zeker tien keer minder is dan warmgewalste staalconstructies. Momenteel werken we hard aan een strategie om in 2030 een geheel CO2-neutrale bedrijfsvoering te hebben.” 

Onlangs breidde Finish Profiles haar assortiment uit met stijlvolle tiny tuinkantoren als thuiswerkplek. Marco: “Thuiswerken blijft, dus we zien dat veel mensen op zoek gaan naar een permanente, maar wel stijlvolle oplossing. We leverden al kleine, geïsoleerde kantoorunits die opgebouwd zijn uit een hoogwaardig staalframe, sandwichpanelen, aluminium ramen en deuren. Maar het oog wil ook wat, dus leveren we sinds kort complete trendy tiny offices voor in de tuin om ongestoord in te kunnen werken.” 

Productie in Purmerend

Sinds kort is de showroom ook iedere zaterdag geopend. “We hebben een webshop, maar mensen willen het materiaal ook graag zien en voelen. Voor deskundig advies kun je terecht bij een van onze adviseurs. Je kunt een afspraak maken of gewoon even binnenlopen. Productie vindt hier in Purmerend plaats, dus we kunnen snel leveren. Met een dag of zeven heb je de gewenste materialen in huis. En moet het sneller? Dan gaan we ons uiterste best doen!” 

Tijdens de Open Purmer Dag op zaterdag 25 juni ter gelegenheid van de viering Purmer 400 jaar is Finish Profiles geopend voor iedereen die dat leuk vindt. Je kunt een kijkje nemen in de grote fabriekshal en op het terrein staat een grote verzameling vrachtwagens van Prins Transport.

Werken bij Finish Profiles

Ben je geïnteresseerd om bij Finish Profiles Group te werken neem dan eens een kijkje op onze vacaturebank, voor meer info klik even op de link https://finish-profiles.nl/werken-bij/


“Finish Profiles Group bestaat uit verschillende divisies met ieder zijn eigen specialisme in de staalbouw.” (Foto: JOHN-VERWEIJ

Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Afbeelding
Burendag 2022: ‘Buurtgenoten hebben behoefte aan verbinding na twee jaar corona’ Algemeen 13 jun, 15:29
Afbeelding
Kaasmarkt Edam start met nieuw elan seizoen 2022 Algemeen 11 jun, 12:13
Afbeelding
Archeologisch onderzoek bij Warder Algemeen 11 jun, 12:09
Afbeelding
ANWB start fietsinzamelingsacties in Noord-Holland Algemeen 10 jun, 14:16
Afbeelding
Zomerkriebels programma voor senioren Algemeen 9 jun, 11:35
Afbeelding
OntdekLab activiteit in bibliotheek Volendam Algemeen 7 jun, 19:31
Afbeelding
Subsidieverordening Landbouwportaal Noord-Holland open Algemeen 7 jun, 11:13
Afbeelding
Bonnie houdt van genieten Verhuisdier van de week 2 jun, 10:17
Afbeelding
IVN-activiteit: ‘Wat zwemt er in de sloot?’ Algemeen 30 mei, 14:34
Afbeelding
Verkoopexpositie Grote Kerk Edam Algemeen 30 mei, 14:10
Afbeelding
Peuterparade met Martine in de Bibliotheek Volendam Algemeen 30 mei, 13:56
Digitale krant

Meest gelezen

    Agenda

Het laatste nieuws uit Edam - Volendam

Op Rodi Edam - Volendam volg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam. Rodi Edam - Volendam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Edam - Volendam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Edam - Volendam in je mailbox.