Laatste editie voor Stichting Kerstactie Westfriesland

Algemeen
Het bestuur van Stichting Kerstactie Westfriesland.
Het bestuur van Stichting Kerstactie Westfriesland. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Nog één keer knallen tijdens jubileumeditie Nog even en het is weer kerst. Wat zou het fijn zijn als we de feestdagen kunnen vieren zonder allerlei beperkende maatregelen. Naast gezellig samenzijn met familie en vrienden denken we daarbij natuurlijk aan overvloedig eten en drinken. Iets wat voor veel gezinnen echter niet zo vanzelfsprekend is. Zij leven rond de armoedegrens en ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen, die zeker voor de kinderen vaak schrijnend zijn. Zonder ontbijt naar school, geen geld voor een winterjas en niet kunnen sporten met vriendjes; het zijn maar enkele voorbeelden. 

De kerstdagen zijn voor deze kinderen niet anders dan alle andere, want ook in december hebben hun ouders grote moeite om rond te komen. Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt sinds tien jaar voor een lichtpuntje door Westfriese gezinnen in een moeilijke financiële positie rond de kerstdagen een goedgevuld kerstpakket aan te bieden. Het pakket is vooral gericht op kinderen en bevat naast de dagelijkse levensmiddelen natuurlijk lekkere dingen, verzorgingsartikelen en zelfs wat cadeautjes. Om diverse redenen heeft het zeskoppige bestuur besloten dat deze jubileumeditie de laatste keer is. Trots op wat er de afgelopen tien jaar is bereikt, is het nu op zijn Westfries gezegd ‘mooi weest’. Een groot woord van dank gaat naar alle enthousiaste vrijwilligers en sponsoren die betrokken zijn geweest bij de stichting. “Zonder hun hulp en steun hadden we de actie niet kunnen realiseren en vele kinderen die in armoede opgroeien hebben we op deze manier toch mooie herinneringen aan het kerstfeest kunnen geven!”, zo laat het bestuur weten. “De limiet van ongeveer 250 gezinnen is inmiddels bereikt, waardoor we kunnen spreken van een succesvolle laatste editie. Inschrijven voor een kerstpakket is dus helaas niet meer mogelijk.”

Sponsoring en steun is ook voor deze laatste editie nog van harte welkom. Contact en meer informatie: info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl . Kijk ook op www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl en www.facebook.com/Stichtingkerstactiewestfriesland .