Het bestuur van Stichting Kerstactie Westfriesland.
Het bestuur van Stichting Kerstactie Westfriesland. (Foto: aangeleverd)

Laatste editie voor Stichting Kerstactie Westfriesland

Algemeen

REGIO - Nog één keer knallen tijdens jubileumeditie Nog even en het is weer kerst. Wat zou het fijn zijn als we de feestdagen kunnen vieren zonder allerlei beperkende maatregelen. Naast gezellig samenzijn met familie en vrienden denken we daarbij natuurlijk aan overvloedig eten en drinken. Iets wat voor veel gezinnen echter niet zo vanzelfsprekend is. Zij leven rond de armoedegrens en ondervinden hiervan dagelijks de gevolgen, die zeker voor de kinderen vaak schrijnend zijn. Zonder ontbijt naar school, geen geld voor een winterjas en niet kunnen sporten met vriendjes; het zijn maar enkele voorbeelden. 

De kerstdagen zijn voor deze kinderen niet anders dan alle andere, want ook in december hebben hun ouders grote moeite om rond te komen. Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt sinds tien jaar voor een lichtpuntje door Westfriese gezinnen in een moeilijke financiële positie rond de kerstdagen een goedgevuld kerstpakket aan te bieden. Het pakket is vooral gericht op kinderen en bevat naast de dagelijkse levensmiddelen natuurlijk lekkere dingen, verzorgingsartikelen en zelfs wat cadeautjes. Om diverse redenen heeft het zeskoppige bestuur besloten dat deze jubileumeditie de laatste keer is. Trots op wat er de afgelopen tien jaar is bereikt, is het nu op zijn Westfries gezegd ‘mooi weest’. Een groot woord van dank gaat naar alle enthousiaste vrijwilligers en sponsoren die betrokken zijn geweest bij de stichting. “Zonder hun hulp en steun hadden we de actie niet kunnen realiseren en vele kinderen die in armoede opgroeien hebben we op deze manier toch mooie herinneringen aan het kerstfeest kunnen geven!”, zo laat het bestuur weten. “De limiet van ongeveer 250 gezinnen is inmiddels bereikt, waardoor we kunnen spreken van een succesvolle laatste editie. Inschrijven voor een kerstpakket is dus helaas niet meer mogelijk.”

Sponsoring en steun is ook voor deze laatste editie nog van harte welkom. Contact en meer informatie: info@stichtingkerstactiewestfriesland.nl . Kijk ook op www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl en www.facebook.com/Stichtingkerstactiewestfriesland .

Afbeelding
Verduurzaming Het Streekbad en voetbalvereniging Spirit Algemeen 31 jan, 12:46
Afbeelding
Vrijwilligers informatieochtend Zuiderzeemuseum Algemeen 31 jan, 12:15
Afbeelding
Wijdenes start eigen Repaircafé Algemeen 31 jan, 08:45
Afbeelding
Wethouders overhandigen geldkrant boordevol tips om te besparen Algemeen 30 jan, 08:26
Afbeelding
Ontmoetingsdag 'Samen in Enkhuizen' Algemeen 29 jan, 12:00
Afbeelding
Keurmerk voor streekomroep WEEFF Algemeen 27 jan, 11:27
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
SED-gemeenten komen met de 'geldkrant': tips om te besparen Algemeen 26 jan, 08:45
Afbeelding
Grote Westfriesland Debat in Martinuscollege Grootebroek Algemeen 25 jan, 14:54
Afbeelding
Celliste Lucia Swarts in de Drom Algemeen 25 jan, 14:51
Afbeelding
Kookclub voor mensen met dementie Algemeen 25 jan, 08:30
Afbeelding
Bibliotheek Stede Broec opent jongerenvloer Algemeen 24 jan, 12:05
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Enkhuizen

Op Rodi Enkhuizen volg je het laatste nieuws uit Enkhuizen. Rodi Enkhuizen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Enkhuizen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Enkhuizen in je mailbox.