Ontdek de kracht van de Chinese gevechtskunsten

Sport
Richard van Ark van de 'Van Ark Kungfu Academie.'
Richard van Ark van de 'Van Ark Kungfu Academie.' (Foto: archief)

ENKHUIZEN - De Chinese gevechtskunsten zijn al sinds eeuwen lang een discipline die je lichaam en geest traint. Ze bestaan veelal uit een reeks of serie van oefeningen waarbij je skills leert die jouw fysiek en mentaal uitdagen en ontwikkelen. In de historische stad Enkhuizen kun je bij de Van Ark Kungfu Academie al voor vele jaren trainingen volgen in het Hung Ga Kungfu. Een authentieke en effectieve Chinese gevechtskunst.

De school die dit jaar precies twintig jaar geleden haar deuren opende heeft inmiddels zijn lesaanbod uitgebreid met trainingen in het Shuai Jiao (Chinees worstelen) en Qigong. Gedurende de lente en zomermaanden vinden veel trainingen buiten plaats en kun je wekelijks komen meetrainen in het Wilhelmina plantsoen. Deze Kungfu en Shuai Jiao kunnen zowel competitief als recreatief beoefend worden en zijn toegankelijk voor iemand met ervaring of die een brede ervaring wilt opbouwen in de Chinese vechtkunsten. De Qi Gong oefeningen dragen bij tot een efficiëntere manier van bewegen en lichaamsbeheersing en geven daarbij een positieve bijdrage aan je gezondheid zoals in de Chinese gevechtskunsten bekend is. Steeds vaker zien we de beoefening van Qi Gong bij jong en oud, wat een mooie positieve ontwikkeling is. In de school trainen we Qi Gong los en in combinatie met Kungfu en Shuai Jiao.

Informatie

Tijdens de koningspelen op vrijdag 26 april zullen er verschillende Shuai Jiao clinics aan de basisschool groepen 7 en 8 worden gegeven om zo de jeugd uit Enkhuizen met het Chinees worstelen kennis te laten maken. Dit zal meteen de start zijn van een proefperiode waarin we lessen voor de jeugd (8 t/m 14 jaar) willen gaan aanbieden. Instromen kan het hele jaar en besluit je een paar lessen mee te willen doen, dan kun je jezelf via whatsapp of per email aanmelden: info@vanarkacademie.nl.

Vanaf mei zullen, met uitzondering van de Shuai Jiao lessen, de trainingen weer buiten plaatsvinden. GA voor meer informatie over de school naar de website www.vanarkacademie.nl of neem telefonisch contact op met Richard van Ark via 06-45774097.