Planning voorjaarsvakantie Zuiderzeemuseum

Algemeen
Luchtfoto Zuiderzeemuseum.
Luchtfoto Zuiderzeemuseum. (Foto: Bas Meerwijk)

ENKHUIZEN - In de voorjaarsvakantie is er van alles te doen in het Zuiderzeemuseum. Bezoek bijvoorbeeld de tentoonstelling Winterkoorts, neem deel aan de stoomcursus klimaatverandering door schrijver Marc ter Horst of kom eten in het sfeervolle Peperhuis waar je interessante verhalen krijgt te horen. Kortom, in deze vakantieperiode heeft het museum genoeg activiteiten op de planning staan. Bekijk hieronder een overzicht van de agenda.

In de tentoonstelling Winterkoorts vind je niet alleen oude schaatsen, sleden, stoere winterverhalen, schilderijen en beelden van de dichtgevroren Zuiderzee, maar je stapt ook zelf in een écht winterlandschap. Ervaar zelf het winterplezier van vroeger en ga mee ijsschotsspringen en sneeuwballen gooien. Of doe je liever mee met een wedstrijdje priksleeën of schaatsen? Bekijk alle mogelijkheden op de website: www.zuiderzeemuseum.nl.

Stoomcursus klimaatverandering

Wil jij weten hoe het nou echt zit met klimaatverandering? Kom dan op zondag 27 februari naar het binnen museum, waar schrijver Marc ter Horst aan de hand van zijn succesvolle kinderboek ‘Palmen op de Noordpool’ uitlegt wat klimaatverandering is. Dat doet hij met fossielen uit de ijstijd, spannende verhalen en grappige illustraties. De cursus wordt afgesloten met de grote Palmen-op-de-Noordpoolquiz. De stoomcursus is leerzaam voor zowel kinderen (vanaf acht jaar) als volwassenen en start om 13:30 uur en 15:00 uur. Kosten bedragen drie euro per persoon inclusief warme chocolademelk/koffie/thee. 

Een bord vol verhalen

Geniet van een heerlijke driegangenlunch in het sfeervolle Peperhuis op 20 februari. De gerechten zijn geïnspireerd op de smaken rondom de voormalige Zuiderzee. Bij iedere menugang vertelt een museumdocent een passend verhaal bij het gerecht. Bezoek na afloop op eigen gelegenheid de tentoonstellingen ‘Zee vol verhalen’ en ‘Winterkoorts’. Starttijden om 12:00 en 13:00 uur. Kosten 37,50 euro per persoon (incl. welkomstdrankje, driegangenlunch, koffie/thee na afloop en toegang tot het museum). Graag aanmelden via: www.zuiderzeemuseum.nl/nl/page/4702/bord-vol-verhalen.

Rondleiding met kinderambassadeurs

Op woensdagmiddag 23 februari nemen de kinderambassadeurs je mee door de tentoonstelling ‘Zee vol verhalen’. Tussen 13:00 - 15:00 uur kom je de ambassadeurs tegen, verspreid over diverse zalen. Leer meer over de voormalige bewoners van de Zuiderzee en hun dagelijks leven, werk, kleding, huizen en rituelen. De ambassadeurs zijn te herkennen aan hun opvallende trui.

Mysterie in het Zuiderzeemuseum

Help beveiliger Nadine het mysterie op te lossen. Ga op pad met haar aantekeningenboek, speciale zaklamp en vergrootglas in je hand en ontrafel het mysterie in de vaste tentoonstelling ‘Zee vol verhalen’. Speur onderweg naar verborgen aanwijzingen en puzzels en lukt het jou om de geheimzinnige kist aan het einde te openen? Het spel is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf acht jaar. Er zijn per dag vier tijdsloten beschikbaar waarop je het spel kunt spelen; 10:30, 11:00, 14:30 en 15:00 uur. De duur van het spel is circa 1,5 uur en kost 17,50 euro per gezelschap (exclusief entree).

Reserveren

Samen met je kind deelnemen aan één van de verschillende activiteiten? Reserveer dan je tickets via www.zuiderzeemuseum.nl/onlinetickets