Activiteiten in de voorjaarsvakantie bij Hertenkamp Enkhuizen

Algemeen
Vier dat de lente op komst is met leuke activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie bij Hertenkamp Enkhuizen.
Vier dat de lente op komst is met leuke activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie bij Hertenkamp Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - In de voorjaarsvakantie, van maandag 21 tot en met vrijdag 25 februari, staan er leuke activiteiten op de planning in het bezoekerscentrum ‘Hertenkamp Enkhuizen’. De verschillende workshops en activiteiten zijn divers en geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Tijden en prijzen variëren ook. Daarom volgt hieronder een mooi overzicht van alle geplande activiteiten. 

Vijf verschillende activiteiten

Op maandag 21 februari start de week met een ‘Boeren-doe-middag’. Van 10:30 tot ongeveer 12:00 uur kunnen kinderen assisteren met verschillende taken, zoals de stallen schoonmaken en de dieren voorzien van voeding. Kinderen leren een hoop en ontvangen na afloop een boeren-knecht-diploma. Deelname voor de ‘Boeren-doe-middag’ bedraagt 7,50 euro. 

Dinsdag 22 februari 

Op dinsdag 22 februari kunnen de kleinste kinderen genieten van het programma ‘Bijna lente met Luusie’. Vanaf 10:30 uur kunnen ouders en begeleiders met hun jongste kind terecht voor een leuke ochtend waarin Luusie gaat dansen, zingen en gek doen. Deze ochtend is speciaal bedoelt voor de allerjongsten van bijvoorbeeld drie tot en met zes jaar. Deelname voor ‘Bijna lente met Luusie’ bedraagt 3 euro. 

Woensdag 23 februari 

Op woensdag 23 februari zijn de peuters en kleuters uitgenodigd voor de snuffelochtend ‘Koe en Tulpie’. Van 10:30 - 11:30 uur kunnen kinderen samen met de vrolijke Koe ontdekken hoe een (tulpen-)bol groeit, bloeit en wat daar allemaal voor nodig is. De activiteit start met een interactief voorleesverhaal. De rode draad is het grappige boek ‘Koe en Tulpie’. Tevens maken kinderen hun eigen Koe en Tulpie van papier die ze na afloop mee naar huis mogen nemen. Deelname voor ‘Koe en Tulpie’ bedraagt vier euro.

Donderdag 24 februari 

Op donderdag 24 februari neemt Hertenkamp Enkhuizen de kinderen mee terug in de tijd naar het dinosauriërs tijdperk met de ‘Dino’s workshop’. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de geologische vereniging Amathysta. Erwin Kaspers geeft een korte presentatie over die periode in de ontstaansgeschiedenis van de aarde, waarnaar kinderen aan de slag gaan met het slijpen en prepareren van fossielen. De workshop wordt op twee momenten gegeven: van 10:30 - 12:00 uur en van 13:00 - 14:30 uur en is geschikt voor kinderen tussen de zes en zestien jaar. Deelname aan ‘Dino’s Workshop’ bedraagt 7,50 euro.

Vrijdag 25 februari

Op vrijdag 25 februari eindigt Hertenkamp Enkhuizen de week met een workshop ‘Vogelhuisje timmeren’. Van 13:30 - 15:00 uur kunnen kinderen een nestkast timmeren voor in hun eigen tuin. De bouwpakketten worden speciaal voorbereid door “De Specht Nestkasten” en kunnen volgens de bouwbeschrijving in elkaar worden getimmerd. Deelname aan de workshop ‘Vogelhuisje timmeren’ bedraagt 15 euro en is geschikt voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar.

Deelnemen?

Geef dan je reservering door via reservering@hertenkampenkhuizen.nl of neem telefonisch contact op met 0228-320310. Ga voor meer informatie naar www.hertenkampenkhuizen.nl. Het aantal deelnemers dat per activiteit kan meedoen is beperkt. Hier geldt vol is vol.
Je reservering is pas goedgekeurd nadat je een bevestiging hebt gekregen!